Marieke Lammers won de dressuurbokaal en Vivian Schiphorst het clubkampioenschap. Foto: PR
Marieke Lammers won de dressuurbokaal en Vivian Schiphorst het clubkampioenschap. Foto: PR

Veelzijdig weekend voor Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen

STEENDEREN/GORSSEL/ZUTHEN - Zondag 27 maart heeft Rijvereniging en ponyclub Gorssel-Zutphen, na twee jaar coronapandemie, haar clubkampioenschappen georganiseerd.

Onder perfecte weersomstandigheden hebben de leden hun dressuurproeven en springparcoursen afgelegd, ’s morgens de dressuur en ’s middags het springen. De hoogstgeplaatste combinaties van beide dressuurringen mochten overrijden voor de dressuurbokaal. Dat waren Kirsten Brinkman met Nicky B en Marieke Lammers met Piek Fajn BV. Marieke mocht de dressuurbokaal in ontvangst nemen.
’s Middags werd er gestreden om de springbokaal. Deze bokaal is gewonnen door Vivian Schiphorst met haar pony Don Luigi. Verder was er nog de wisselbeker voor het clubkampioenschap te verdienen. Deze beker was voor de combinatie die zowel in het springen als de dressuur bij elkaar opgeteld het beste heeft gepresteerd. Dat was wederom Vivian Schiphorst met Don Luigi. Dit was de derde keer op rij dat Vivian deze beker heeft gewonnen en dat betekent dat zij hem mag houden.
Het was niet alleen een sportieve dag, maar ook een met veel gezelligheid. De gezamenlijke lunch is voor velen een van de hoogtepunten van de dag.

Er zijn ook nog wat leden in het zonnetje gezet. Annalies Harenberg heeft de bronzen speld van de KNHS uitgereikt gekregen omdat zij negen jaar voorzitter is geweest van de vereniging. Annalies heeft vroeger zelf eerst pony en later paard gereden, is jurylid, instructrice en bestuurder. Een paardenvrouw pur sang.
Daarnaast hebben Roelie Bril, Edwin Wolfhagen en Carrie Kleine een mooi wijnglas met inscriptie gekregen omdat zij respectievelijk 65, 45 en 45 jaar lid zijn van Gorssel-Zutphen.
Verder vond op vrijdag 25 maart en zaterdag 26 maart de Nederlandse indoor Kampioenschappen (Hippiade) springen paarden plaats op het KNHS Centrum in Ermelo.
Twee leden van Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen hadden zich via de regiokampioen-schappen geplaatst voor deze Hippiade.

Vrijdag ging Vivian Schiphorst met Zielone in de klasse B van start. In een hele spannende strijd wist ze zowel in het basisparcours als in de barrage foutloos te blijven en de derde tijd te klokken. Een super prestatie. Dit betekende een bronzen medaille op de Nederlandse Kampioenschappen! Jasmijn kwam met haar paard Holi Coeur Field op zaterdag in actie in de klasse L. Ze bleef in het basisparcours foutloos, maar in de barrage kreeg ze helaas vier strafpunten. Hiermee kon ze geen hoge klassering in de wacht slepen, maar alleen al het feit dat je mee mag doen aan de Nederlandse Kampioenschappen is een prestatie.

Annalies Harenberg kreeg een bronzen speld van de KNHS voor vele jaren inzet voor de vereniging. Foto: PR