Impressie van de expositie. Foto: Bas Weetink

Impressie van de expositie. Foto: Bas Weetink

Expositie Jurjen de Haan, Ben Haggeman en Sabine Lintzen

LAAG-KEPPEL - Tot en met 23 april organiseert galerie Kunst of Art een expositie van de werken van Jurjen de Haan, Ben Haggeman en glaskunstenares Sabine Lintzen in haar kerkje in Laag-Keppel. Een gedurfde combinatie van kunstwerken en glasobjecten. 

Jurjen de Haan (1936-2018) was schilder, tekenaar en ruimtelijke vormgever. Als tijdgenoot van de Cobra-groep heeft De Haan zijn eigen stijl; de fleurige coloriet van de Cobra-schilders in combinatie met het typische Haagse grijs. Alles wordt nat-in-nat geschilderd. Hij werkte graag op grote doeken en gold als belangrijke vertegenwoordiger van de Nieuwe Haagse School. 

Ben Haggeman is opgegroeid in Wichmond. Na omzwerving in de modewereld en toneelwereld koos hij begin jaren '80 voor het vrije kunstenaarschap. Haggeman speelt met licht; zijn spattechniek doet onvermoed licht opgloeien en brengt kleur in de getekende bouwwerken. Zijn techniek, die zich laat omschrijven als ‘geschilderde tekeningen', bestaat meestal uit het laag op laag aanbrengen van tekeningen, in een mengsel van inkt en acryl. Doordat dit mengsel met veel water wordt opgebracht, krijgen de werken een aquarelachtig effect.

Sabine Lintzen is ontwerper, onderzoeker en technicus. Al ruim twintig jaar werkt zij met geblazen glas. Ze maakt zowel architectuur gebonden werk, als unica voor onder andere Maastricht University, Nationaal Glasmuseum Leerdam en vele anderen. Haar interesse ligt erin hoe dingen ontstaan, zich organiseren en nieuwe structuren en verbanden aangaan. Geblazen glas is voor haar het ideale medium.