Kopstart Tigo Peters. Foto: Henk Teerink

Kopstart Tigo Peters. Foto: Henk Teerink

Eerste clubcross Hamove bomvol rijders en kijkers

Sport

HENGELO - Zowel de rijders als het publiek hadden afgelopen zondag een prachtige motorsportdag bij de Hengelose Auto en Motor Vereniging. Het was de eerste clubwedstrijd van dit seizoen en de opkomst van deelnemers en publiek was enorm. Het zonnetje stond de hele dag strak aan de hemel en de vrijwilligers van de Hamove hadden daags tevoren een prachtig circuit aangelegd aan de Schuttersdijk net buiten Hengelo.

De klassen die streden om de punten waren de brommerklasse, jeugd t/m 15 jaar, zijspannen, quads, hobbyklasse en wedstrijdklasse. Alle onderdelen waren vol bezet. Bij de zijspannen was zelfs niet eerder zo’n groot deelnemersveld te zien.
In de pauze was alle jeugd uit Hengelo en omstreken te vinden bij de clubcross. De kleine jongens en meisjes stonden allemaal aan de start van de spectaculaire fietscross. De jeugd was zo fanatiek dat ze zeiden zelf later op de crossmotor te willen stappen. Maar ook de ouders waren fanatiek als het ging om het aanmoedigen en de kinderen hadden de grootste plezier. Er was zelfs een vader uit Amsterdam bij die met zijn zoon speciaal naar Hengelo was gekomen om hieraan mee te doen.

Frisjes
Met het uur tijdsverschil was het in de ochtend tijdens de trainingen nog wel wat frisjes. Maar tijdens de wedstrijden werd het steeds aangenamer en naarmate de dag vorderde zelfs warm. In eerste instantie werd er series verreden zodat iedereen voldoende rijtijd kreeg. Deze series stroomden uiteindelijk uit in de finales. In de finalewedstrijden werd er door iedereen hard gestreden om er met de dagzege vandoor te gaan. Het publiek genoot volop van de actie op het circuit. De deelnemers werden flink aangemoedigd en kregen veel applaus voor hun prestaties. Na de finales was het tijd voor de prijsuitreiking. De top drie ging huiswaarts met een beker en een bos bloemen. De catering was ook zoals gewoonlijk ook weer prima geregeld door de Hengelose motorclub. Zo kon iedereen genieten van een hapje en een drankje onder het genot van een spectaculaire wedstrijd.
In de brommerklasse ging de winst naar Tijn van der Berg. Bennie Wolsink en Rick Waenink werden 2de en 3de. Timo Heuver, Daan Pennings en Boet Hogenkamp pakten de podiumplaatsen bij de jeugd t/m 15 jaar. Felle strijd was er bij de zijspannen maar het duo Sam Veldman en Sem Leferink pakte de winst. Peter Beunk en Rik Wiegerinck finishten als 2de voor Tim en Kolas Leferink. Bij de quads was het Marco Keunen die de hoogste trede van het podium mocht beklimmen. Twan Veenink en Daan van Kampen bezetten de overige plaatsen op het podium.
Bij zowel de hobby- als de wedstrijdklasse werd er een B- en een A-finale gereden. Uitslag B-finale hobbyklasse: 1. Niels Kolenbrander, 2. Nico Freriks, 3. Erik Wittebrood. A-finale: 1. Bennie Wolsink, 2. Bram Sevink, 3. Colin Klein Gunnewiek. Uitslag B-finale Wedstrijdklasse: 1. Bjorn Roes, 2. Thijs Rensen, 3. Jasper Groot Roesink. Ruben Koskamp was de snelste man van de dag en won de A-finale voor Marco Leerink en Thijs Bulten.
In september is er een jubileumcross vanwege tien jaar clubcross georganiseerd door de Hamove. Aanstaande zaterdag houdt de Vordense VAMC in de buurtschap Delden hun eerste clubcross van het seizoen.

Eerste start Hamove-fietscross. Foto: Henk Teerink