Leger des Heils collecteert voor kwetsbaren

Leger des Heils collecteert voor kwetsbaren

REGIO - Collectanten van het Leger des Heils gaan in de week van 29 november tot en met 4 december in het hele land de straat op. De opbrengst van deze collecte is bestemd voor hulp aan kwetsbare mensen, via het buurtwerk van de organisatie. Verspreid over Nederland heeft het Leger ruim honderd buurthuiskamers, bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen.

Het doel van de buurthuiskamers is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. Op deze plek kunnen buurtbewoners elkaar leren kennen, waardoor gewerkt wordt aan hun sociale netwerk en bovendien de buurt wordt versterkt. Het overgrote deel van de buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties.
In de buurthuiskamers kunnen mensen terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Op steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten. Zeker voor mensen met minder bestedingsruimte is zo'n locatie vaak echt een vangnet.
Voor wie niet aan de deur kan geven heeft het Leger des Heils een mogelijkheid gecreƫerd om online bij te dragen. Op onderstaande website is daarover meer informatie te vinden.


doneren.legerdesheils.nl