Een kunstwerk van Wim Izaks. Foto: PR
Een kunstwerk van Wim Izaks. Foto: PR

Workshop voor kinderen bij de Koppelkerk

Wim Izaks: een stormachtige kunstenaars-ziel

BREDEVOORT - Als onderdeel van het nevenprogramma van de tentoonstelling ‘Insider Art’ organiseert de Koppelkerk op zondagmiddag een workshop voor kinderen van zes tot en met dertien jaar, geïnspireerd op het werk van kunstenaar Wim Izaks. Deze, en het werk van elf andere kunstenaars, die allen kamp(t)en met psychische problemen, zijn momenteel te zien in de Koppelkerk.

Wim Izaks
Zondagmiddag 28 november vindt de workshop ‘Wim Izaks’ plaats in de Koppelkerk. De workshop staat in het teken van het expressionistische werk van kunstenaar Wim Izaks. Izaks, geboren in Eibergen, was een veelbelovend kunstenaar met een enorme drang om werk te maken. In iets meer dan een decennium heeft hij een enorm aantal schilderijen en ontelbare werken op papier, hout, foto’s, stukjes schilderdoek, klei en schuurpapier gemaakt.

Geïnspireerd op het werk van Wim Izaks gaan de kinderen zelf een verhaal maken op schuurpapier. Impulsief, zonder na te denken, uitbundig worden er kleurrijke composities gemaakt. De workshop kost 5 euro per kind en duurt zo’n 60 minuten. Er is plaats voor acht kinderen en het reserveren van een plek is noodzakelijk.

De workshop begint met een bezoek aan de tentoonstelling en een korte introductie. Ouders, opa's en oma's zijn ook welkom, zij kunnen een bezoek brengen aan de tentoonstelling en na afloop genieten van een kop koffie of thee in het gezellige boekencafé. Zij betalen de reguliere entreeprijs van de Koppelkerk.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, datum: zondag 28 november, aanvang 13.30 uur. Entree workshop 5 euro inclusief een glas ranja Entree Koppelkerk 6 euro, inclusief een kop koffie of thee (voor volwassenen). Jongeren tot en met achttien jaar gratis entree. Reserveren kan via de website.


koppelkerk.nl