Menno Verink bij zijn koeien. Foto: PR
Menno Verink bij zijn koeien. Foto: PR

Jong WCL stelt zich voor

WINTERSWIJK - De komende weken stellen de leden van Jong WCL (Waardevol Cultuur Landschap) zich voor. Jongeren (15 tot 35) die ook mee willen denken over de toekomst van het Winterswijkse buitengebied kunnen zich aanmelden via jongwcl@gmail.com..

Wie ben je?
Mijn naam is Menno Verink

Hoe oud ben je?
25 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben melkveehouder. Ons melkveebedrijf is gelegen in de buurtschap Ratum. Ik ben dagelijks te vinden tussen de dieren. Daarnaast vind ik het werk op het land en het werken met de natuur leuk om te doen.

Wat zijn je Hobby`s?
Naast het werk op de boerderij pak ik op zondag regelmatig de mountainbike om een crossrit te maken over de uitgestrekte bospaden in ons mooie landschap.

Wat wil je bijdragen bij jong WCL?
Bij Jong WCL wil ik graag jongeren laten inzien dat dit landschap prachtig is om te wonen/werken/recreƫren maar dat het ook een extra kostenplaatje met zich mee brengt om dit zo te behouden. Dit landschap is al eeuwen op een kleinschalige manier beheerd.
Als we dit landschap willen blijven behouden voor de komende generaties moeten we ervoor zorgen dat Winterswijk, en met name de buurtschappen, aantrekkelijk genoeg blijft voor jongeren om te gaan wonen.

Waar kijk je het meest naar uit bij jong WCL?
Ik vind het leuk en uitdagend om met onze groep aan allerlei projecten te gaan werken. Hopelijk kunnen we een bijdrage leveren voor de jeugd van tegenwoordig en de toekomst van morgen.