Online speeddate voor roze wensouders

Algemeen

REGIO - Steeds meer homo’s en lesbo’s hebben een kinderwens. Invulling geven aan die wens is een stuk complexer vergeleken met hetero’s. Veel roze wensouders kiezen voor een co-ouderschapsconstructie. Maar waar ontmoet je een wensouder van het andere geslacht om zo’n spannend traject mee te bewandelen? En hoe doe je dat in coronatijd? Stichting Meer dan Gewenst heeft de oplossing. Op donderdag 25 november kunnen roze wensouders uit Noord-Brabant, Gelderland en Limburg elkaar online ontmoeten. 

Tijdens de zogenoemde speeddate kunnen wensouders uit Noord-Brabant, Gelderland en Limburg elkaar leren kennen tijdens korte online gesprekken. De avond is specifiek bedoeld voor alle wensmoeders en wensvaders die co-ouderschap overwegen. Niet alleen homo’s en lesbo’s kunnen zich voor de speeddate aanmelden, maar juist ook hetero’s. Zo kunnen bijvoorbeeld single-heterovrouwen er mogelijk een homostel ontmoeten om een gezin te stichten. 

Stichting Meer dan Gewenst (de landelijke stichting voor Roze Ouderschap) organiseerde voor de coronacrisis jaarlijks een speeddate in Den Bosch. Door de coronacrisis is er nu een speciale online-editie. “Voor co-ouderschap is het belangrijk dat de wensouders op niet al te grote afstand van elkaar wonen. Het is heel fijn dat we ze nu de kans kunnen bieden om elkaar per regio online te ontmoeten.”  

Afhankelijk van het aantal deelnemers krijgen de wensouders een aantal gesprekken van 10 minuten via Breakout Rooms. Aan het einde van de avond kunnen ze online aangeven aan welke gesprekspartners hun mailadres doorgegeven mag worden. Daarna gaan ze ‘slow’ verder om elkaar te leren kennen om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken.

Stichting Meer dan Gewenst
Stichting Meer dan Gewenst zet zich in voor LHBT ouders en wensouders. Zij organiseert onder andere informatie-bijeenkomsten voor wensouders, maar ook speelmiddagen voor kinderen met roze ouder(s). De stichting biedt op haar website naast veel informatie en links ook de mogelijkheid voor wensouders of ouders om oproepen te plaatsen, bijvoorbeeld als men op zoek is naar een mogelijke co-ouder of donor. Meer informatie op www.meerdangewenst.nl.

Praktische informatie speeddate
De speeddate is op donderdagavond 25 november van 20.00 tot 22.30 uur. Kijk voor aanmelding en meer informatie op www.meerdangewenst.nl.