Evi wint voorleeswedstrijd

Evi wint voorleeswedstrijd

WINTERSWIJK - Evi Vissers is de winnares geworden van de voorleeswedstrijd op de  Bargerpaske.

Vervolg van de voorpagina

Eigenlijk waren alle kandidaten winnaars, zo vond de jury, maar na enig overleg werd de jury het eens en kon de burgemeester met vulpen de drie besten opschrijven.
Sommige kandidaten hadden twee kussens nodig in de grote comfortabele fauteuil, die goed de huiselijke sfeer weergeeft, die met het lezen graag geassocieerd wordt. Leerkracht Johan Heesen introduceerde de kandidaten met een rustgevend praatje. Dat konden de finalisten goed gebruiken, want het is best spannend om voor een volle zaal en in de schijnwerpers een verhaal voor te lezen.

Toch is het goed te merken, dat er in het basisonderwijs tegenwoordig veel meer aandacht wordt besteed aan het presenteren, want vele kandidaten kwamen lachend en ontspannen naar de stoel.
De burgemeester maakte de uitslag nog spannender door eerst tweede prijswinnares Nora Ouardighi (7B) bekend te maken en daarna de eerste en de derde prijs, die onder luid geroffel van de leerlingen werden toegekend aan Evi Vissers (8A) en Fenna Hesselink (7A).

Regenboog
Het thema van de Kinderboekenweek ‘worden wie je wil’ werd ingevuld door de drie juryleden. Ze gaven een kijkje in hun eigen leven en hoe ze ten slotte zijn geworden wat ze wilden en er plezier aan beleven.

BurgemeesterBengevoord ging ook nog even in op het toegevoegde tweede deel van het thema. In korte bewoordingen legde hij uit, waarom het zo belangrijk is, dat je ook mag zijn wat je bent en dat er daarom bij het gemeentekantoor een regenboog-zebrapad ligt, en een regenboogvlag wappert.

Toen Johan Heesen het publiek bedankte, ging er een gejuich op, dat nog met enkele decibellen aanzwol door de mededeling dat de vakantie was begonnen.