Eric Kruisselbrink ontving namens Idenova BV de prijs voor beste innovatie uit handen van Jessica Strobel van MCC e.V.  Foto: PR
Eric Kruisselbrink ontving namens Idenova BV de prijs voor beste innovatie uit handen van Jessica Strobel van MCC e.V. Foto: PR

Innovatieve Winterswijks-Duitse samenwerking valt in de prijzen

Algemeen

Idenova BV en Medipee GmbH ontwikkelen een urine-meetsysteem

WINTERSWIJK - Onlangs zijn er drie prijzen uitgereikt tijdens het Digipro Final Event NL-DE aan Digipro-deelnemers voor beste innovatie, digitale automatisering en grensoverschrijdende samenwerking. Deze innovatieve en ondernemende prijswinnaars werden hiermee in de schijnwerpers gezet en kregen op deze manier extra waardering voor het werk dat zij de afgelopen jaren hebben verricht.

Digipro is een Nederlands-Duits project speciaal voor mkb-bedrijven in grensregio die kansen zien in digitale transformatie. Via Digipro ontvangen mkb-bedrijven begeleiding bij de ontwikkeling van intelligente producten, processen en modellen.

De prijs voor beste innovatie ging naar het project ‘P1med’. De bedrijven Medipee GmbH uit Moers (DE) en Idenova BV uit Winterswijk hebben een urinemeetsysteem ontwikkeld, waarmee men vroegtijdig ziektes kan herkennen, zoals nierfalen en prostaatproblemen. Hiervoor hoeft men niet naar het ziekenhuis, want het handzame apparaat maakt een urineanalyse vanuit huis mogelijk. Een ander groot voordeel: het maakt onhygiënische, handmatige tussenstappen overbodig.

Voor de productie van de ingenieuze apparaten is in het vervolgtraject ook het Winterswijkse bedrijf Prange BV aan de internationale samenwerking toegevoegd.