Twee vrijwilligers zijn bezig met het inplanten van een tuin tijdens een Sociaal Groen-dag
Twee vrijwilligers zijn bezig met het inplanten van een tuin tijdens een Sociaal Groen-dag Present Winterswijk

Doe mee met Sociaal Groen op 30 oktober

Algemeen

WINTERSWIJK - Present Winterswijk houdt op zaterdag 30 oktober van 9 tot 14 uur voor de tweede keer een Sociaal Groen-dag. Dit keer worden er tuinen opgeknapt aan de Scholtenenk en omgeving. Groepen vrijwilligers helpen op deze dag bij het duurzaam beplanten van de voortuinen van bewoners die om allerlei redenen niet zelf kunnen oppakken. Present organiseert de dag in samenwerking met de Klimop, de plek voor ontmoeting, duurzaamheid en zingeving, aan de Noteboomstraat.

Met het project Sociaal Groen wil Present mensen met elkaar verbinden en buurten in Winterswijk vergroenen. “We willen hier zoveel mogelijk mensen vanuit de buurt bij betrekken”, vertelt Anneke van Nierop, projectcoördinator van Present Winterswijk, “Zodat mensen elkaar leren kennen en meer begrip voor elkaar krijgen”.  

Na de make-over van de tuinen worden er aan iedere bewoner vrijwilligers gekoppeld, die helpen bij het bijhouden van de tuinen. “Zo is er ook na de Sociaal Groen-dag nog contact. Na ongeveer anderhalf jaar is de tuin volledig onderhoudsarm en kunnen mensen het zelf bijhouden”. 

Doe mee 
Present is nog op zoek naar vrijwilligers die op 30 oktober mee willen doen met het opnieuw beplanten van tuinen en naar vrijwilligers die voor een afgebakende periode een tuin willen onderhouden. Heb jij groene vingers? Vind je het leuk om een tuin te onderhouden en af en ondertussen een praatje te maken met de bewoner? Meld je dan aan als vrijwilliger voor Sociaal bij Anneke van Nierop, projectcoördinator Present Winterswijk, anneke.van.nierop@presentwinterswijk.nl of tel. 06-14747345.