Het familiefestijn in op 23 oktober. Foto: PR Actief Winterswijk
Het familiefestijn in op 23 oktober. Foto: PR Actief Winterswijk

Familiefestijn: Volop beleving voor de hele familie!

Algemeen

WINTERSWIJK - Het Scholtenbrug Park in Winterswijk is op zaterdagmiddag 23 oktober het decor voor het Familiefestijn. Tussen 13.00 en 17.00 uur is er van alles te beleven voor de hele familie. Deze middag is georganiseerd door Actief Winterswijk en wordt onder andere ondersteund door Beweeg Wijs, Boogie Woogie en de Scouting. Samen met de buurtsportcoaches brengen zij iedereen in Winterswijk in beweging. Verenigingen spelen hierbij een belangrijke rol. Op deze dag staan de coaches graag iedereen te woord. De koffie/thee staat klaar en zijn er nog meer versnaperingen verkrijgbaar.

In het park zijn zowel creatieve, culturele als sportieve activiteiten. Bouw bijvoorbeeld een eigen hut met hout een hamer en spijkers of maak een mooie sleutelhanger van leer. Doe mee aan de drumworkshop ‘Rocken met stokken’. Kinderen kunnen hun ouders, opa, oma of (klein)kinderen uitdagen met de knotsgekke spellen bij het onderdeel ‘Beat the Family’. Of mens kan zich laten verrassen door de scouting met ‘Blij dat ik glij’. Andere sportievelingen en waaghalzen kunnen de mega klimwand trotseren en kunnen een sprintje trekken over de stormbaan. Stoer of gewoon cool, race over de pumptrack en maak kennis met crossfietsen. 

Neem gerust een paar stoelen of een kleedje mee en eet tussen de activiteiten door een broodje. Overal kan men chillen. Deelnemers kunnen ook meedoen aan de ‘Knelis en Willem’ beleefroute. Een looproute rondom het park, waarbij verschillende spellen voorbij komen. Deze zijn gebaseerd op de Meester Meinens verhalen over Knelis en Willem. De organisatoren hebben wellicht nog enkele verrassingen in petto, dus de sociale media kanalen in de gaten.

Alle activiteiten zijn gratis en is er de hele middag vrije inloop. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor het hele programma op www.actiefwinterswijk.nl. De geldende corona richtlijnen worden gehanteerd. Eventuele wijzigingen zijn hierop van toepassing.