Alle 'winnaars' Voorleeswedstrijd Zittend van links naar rechts: Evi Vissers en Ouardighi. Op de leuning links Fenna Hesselink, rechts Mareau v.d. Brink. Staand: Christine Linneweever, Annemieke Weijsters, Siebe Lobeek, Leandra Renskers en Joris Bengevoord. Foto: Clemens Bielen
Alle 'winnaars' Voorleeswedstrijd Zittend van links naar rechts: Evi Vissers en Ouardighi. Op de leuning links Fenna Hesselink, rechts Mareau v.d. Brink. Staand: Christine Linneweever, Annemieke Weijsters, Siebe Lobeek, Leandra Renskers en Joris Bengevoord. Foto: Clemens Bielen

Evi Vissers winnares voorleeswedstrijd Bargerpaske

Algemeen

WINTERSWIJK Ook dit jaar organiseerde OBS Bargerpaske weer de traditioneel geworden voorleeswedstrijd tijdens de Kinderboekenweek. En ook dit jaar wist de school oud-leerling Joris Bengevoord te strikken om op donderdag 14 oktober in de jury plaats te nemen. Samen met kinderboekenschrijfster Christine Linneweever en kersverse directeur Annemieke Weijsters, kreeg hij de moeilijke taak om uit de finale-kandidaten drie winnaars aan te wijzen. Gelukkig werden ze nog bijgestaan door een ervaringsdeskundige leerlingenjury.

Eigenlijk waren alle kandidaten winnaars, zo vond de jury, maar na enig overleg werd de jury het eens en kon de burgemeester met vulpen de drie besten opschrijven.
Sommige kandidaten hadden twee kussens nodig in de grote comfortabele fauteuil, die goed de huiselijke sfeer weergeeft, die met het lezen graag geassocieerd wordt. Leerkracht Johan Heesen introduceerde de kandidaten met een rustgevend praatje. Dat konden de finalisten goed gebruiken, want het is best spannend om voor een volle zaal en in de schijnwerpers een verhaal voor te lezen.

Toch is het goed te merken, dat er in het basisonderwijs tegenwoordig veel meer aandacht wordt besteed aan het presenteren, want vele kandidaten kwamen lachend en ontspannen naar de stoel.
De burgemeester maakte de uitslag nog spannender door eerst tweede prijswinnares Nora Ouardighi (7B) bekend te maken en daarna de eerste en de derde prijs, die onder luid geroffel van de leerlingen werden toegekend aan Evi Vissers (8A) en Fenna Hesselink (7A).

Regenboog
Het thema van de Kinderboekenweek ‘worden wie je wil’ werd ingevuld door de drie juryleden. Ze gaven een kijkje in hun eigen leven en hoe ze ten slotte zijn geworden wat ze wilden en er plezier aan beleven.

Burgemeester Bengevoord ging ook nog even in op het toegevoegde tweede deel van het thema. In korte bewoordingen legde hij uit, waarom het zo belangrijk is, dat je ook mag zijn wat je bent en dat er daarom bij het gemeentekantoor een regenboog-zebrapad ligt, en een regenboogvlag wappert.

Toen Johan Heesen het publiek bedankte, ging er een gejuich op, dat nog met enkele decibellen aanzwol door de mededeling dat de vakantie was begonnen.