Docent Sjoerd Kemeling. Foto: PR
Docent Sjoerd Kemeling. Foto: PR

Cursus geschiedenis Popmuziek

Algemeen

‘Popmuziek waar je enthousiast van wordt’ 

WINTERSWIJK - Vanaf 16 november  start bij Boogie Woogie Instituut voor kunst en cultuur aan de Roelvinkstraat in Winterswijk, bij voldoende aanmeldingen, een korte cursus over popmuziek. De cursus bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten, steeds op de dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur (incl. pauze). Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom.

Inhoud cursus
Docent en muziekkenner Sjoerd Kemeling komt met een diversiteit aan onderwerpen. In de cursus worden artiesten, bekende en onbekende, besproken. Ook is er aandacht voor de verschillende stromingen in de muziek. In de lessencyclus, totaal acht bijeenkomsten, wordt niet geschuwd de randen van de popmuziek op te zoeken. De focus is gericht op het ontstaan van de Rock & Rol, onder andere een zoektocht naar het eerste Rock & Roll-nummer, Missing Link (kleine combo’s in de jaren ‘40 die de overgang vormen van jazz/blues naar Rock & Roll, Indo Rock, Rock & Roll in Nederland, Surfmusic, Britse Rock & Roll, Beat, The Byrds (een special over deze band en hun invloed op anderen) en Doug Sahm (veelzijdige multi-instrumentalist uit Texas).
Na afloop van elke cursusbijeenkomst ontvangen de deelnemers een cd met daarop de muziek die is besproken.

Opgeven voor de cursus kan tot en met donderdag 4 november bij de administratie van Boogie Woogie, info@boogiewoogie.nl, telefoon: 0543 – 51 55 69. Meer informatie, o.a. over de kosten, is te vinden op www.boogiewoogie.nl