'The Healed Ones'. Werk van Franklin Booth. Foto: PR
'The Healed Ones'. Werk van Franklin Booth. Foto: PR Franklin Booth

Jalf Flach 28 oktober bij Ankomm’n over kunst, spiritualiteit en mystiek

Algemeen

CORLE - Mensen kennen Jalf Flach wellicht al van zijn beeldende presentaties over Jugendstil en Art Nouveau. Hij verdiept zich steeds verder in allerlei kunstuitingen. Hij start nu met nieuwe lezingen waarbij hij als vanouds een grote diversiteit aan begeleidende voorbeelden laat zien. Op donderdag 28 oktober worden twee thema’s behandeld: ‘Kunst en Spiritualiteit’ en ‘Kunst en Mystiek’. De lezing is bij Gastgalerij Ankomm’n aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. De avond is van 19.30 tot 21.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur. 

Jalf benadert de thema’s vanuit de invalshoeken: ‘Welke rol speelt spiritualiteit in kunst?’ en andersom, ‘Welke rol speelt kunst in de spiritualiteit?’ Het werk van een aantal kunstuitingen wordt onderzocht. Hebben ze de kwaliteit naar het hogere te verwijzen, of doen ze dat juist niet? En hoe subjectief of persoonlijk is dat? Wat kunnen Mandala’s, Yantra’s, Gulden Snede, Heilige Geometrie, Graanformaties, Fractals met en voor de toeschouwers doen? Het tweede thema ‘Kunst en Mystiek’ handelt over het mysterie in de beeldende kunst. Bij de vrouw, de droom, de dood, de oorsprong. Het gaat verder over Sjamanen en Engelen. Devotie en dwaallichten en ’De schilders van het licht’. 

Opgave voor deelname in verband met maximaal aantal deelnemers via anita@ankommn.nl, graag met naam en telefoonnummer. Na opgave ontvangt men dan nadere informatie. 

'Prcocession of Souls'. Werk van Louis Weiden Hawkins