Openingstijden Oriolus verruimd. Foto: Nicky Heinne
Openingstijden Oriolus verruimd. Foto: Nicky Heinne Nicky Heinne - Fotografie

Inloophuis Oriolus groeit verder

Algemeen

WINTERSWIJK - Sinds de coronamaatregelen het toelieten, afgelopen juni, is inloophuis Oriolus geopend voor twee dagdelen per week. Inmiddels is dit verruimd naar twee ochtenden en een hele dag aangezien deze inloopmomenten goed worden bezocht.

Oriolus is een plek ter ondersteuning voor iedereen die geraakt is door kanker. Dit kunt men zelf zijn maar ook een naaste of als nabestaande. Gastvrouwen en gastheren zorgen voor een warm welkom, voor een lekkere kop koffie of thee. Niets moet, maar alles mag gezegd worden. Er wordt geluisterd en gedeeld.

Buiten de vrije inloopmomenten worden er diverse activiteiten georganiseerd ter ontspanning of juist ter inspanning, zoals een massage, danskracht, schilderen, mindfulness en wandelen. Informatie hierover is op de website van Oriolus te vinden.
Om mensen die hetzelfde hebben meegemaakt bij elkaar te brengen worden er lotgenotenbijeenkomsten gehouden. In november staat een lunch voor nabestaanden gepland. Deze is op dinsdag 16 november vanaf 12.00 uur. Voor iedere activiteit wordt het op prijs gesteld dat men zich aanmeld. Dit kan per mail info@oriolus-achterhoek.nl of per telefoon 06-10033406.
Is er behoefte aan een individueel gesprek, dus zonder binnenkomst van andere gasten, dan kan er een afspraak gemaakt worden. En voor mensen die op zoek zijn naar informatie, beschikt Oriolus over foldermateriaal en een goed gevulde boekenkast. Deze boeken worden uitgeleend, dus loop vooral eens binnen in de info-theek van Oriolus.

Oriolus is in 2020 gestart als aspirant lid van de brancheorganisatie IPSO (Instellingen PsychoSociale Oncologie). Vol trots kan Oriolus zich sinds 1 oktober volwaardig lid noemen van deze brancheorganisatie door aan alle gestelde voorwaarden te voldoen.

Oriolus is geopend voor vrije inloop op: Maandag 9.30 tot 12.30 uur, dinsdag 9.30 tot 12.30 uur, donderdag 9.30 tot 15.30 uur Buiten deze uren alleen op afspraak.


www.oriolus-achterhoek.nl