DCH minder goede van start

HENGELO - Het eerste team van DCH speelde thuis haar eerste wedstrijd in de Gelderse hoofdklasse tegen DCL uit Lent. Wat op papier een gelijkwaardige wedstrijd leek pakte in werkelijkheid heel anders uit. Kwam DCL met een speler te weinig waardoor Ben Okken reglementair won, ging het met de overige spelers minder. Arnoud de Greef, Eddy Hoebink, Klaas Veldstra en Rodier Evers verloren hun partij. Jaap de Vries behaalde remise waarmee de eindstand op 3-9 kwam. Het tweede team verloor nipt thuis van het tweede van Zutphen/Warnsveld in de tweede klasse met 3-5. Jaap Vos, Jan Bosch en Theo Ortsen speelden remise en Gerit Halfman moest het onderspit delven.

Derde ronde Nationale Competitie
De DCH spelers waren weer aardig op dreef in de nationale competitie zowel bij DIOS als bij DUO. In de hoofdklasse A ontving DIOS 1 Harderwijk 1. Klaas Veldstra viel daarbij in, maar moest helaas het onderspit delven. Arnoud de Greef speelde gelijk. DIOS 1 verloor nipt met 9-11 en staat met 3-3 op de zesde plek in de middenmoot. Bij DIOS 3 ook thuis de eerste wedstrijd van dit seizoen tegen Limburg CT deden de gebroeders Vos goede zaken voor het team. Jaap en Harry wonnen en hadden daarmee een aandeel in de winst van 12-4 in de tweede klasse E. In de tweede klasse B ontving DIOS 4 het tweede team van Harderwijk en die gingen eveneens met de eer strijken met 5-11. Theo Ortsen pakte nog wel een punt mee en blijft bij de topscoorders staan in deze klasse met 3-5. DUO 2 speelt net als DIOS 3 in de tweede klasse E en zij wonnen in Tilburg fors met 3-13. Rodier Evers, Jaap de Vries en Ben Okken deden een grote boon in de pot, zij wonnen alle drie. Na deze eerste ronde staat DUO 2 met 1 bordpunt voor op DIOS 3 in deze tweede klasse E.
In de onderlinge competitie werden afgelopen week de volgende partijen gespeeld: Erik Brummelman - Wim Eijkelkamp 0-2, Jan Luiten - Han van Beek 2-0, Jaap de Vries - Harry Vos 1-1, Arnoud de Greef - Klaas Veldstra 2-0.
Standen: Groep A: 1. Arnoud de Greef 6-10, 2. Jaap de Vries 6-9, 3. Rodier Evers 3-4. Groep B: 1. Jan Luiten 7-9, 2. Wim Eijkelkamp 3-5, 3. Erik Brummelman 6-6.
Kom eens naar de clubavond op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 0314-722131. Voor overige standen en uitslagen, kijk op dch-hengelo.geldersedambond.nl en kndb.nl nationale competitie.