Quintus E1 en D1 behalen winstpunten

HENGELO – Op 10 oktober stonden verschillende teams van Handbalvereniging SV Quintus in het veld voor hun competitiewedstrijd. De jongens van Quintus E1 en de D1 konden winstpunten bijschrijven.

Heren Senioren 2 speelde in Nijmegen tegen Havana HS2. In de beginfase ging de strijd gelijk op. De Nijmegenaren speelden met een open dekking waardoor Quintus veel ruimte kreeg. Door slordig balverlies werd er bij rust een kleine achterstand genoteerd van 9-8. Na rust kwamen de mannen van Quintus slecht terug in de wedstrijd waardoor de achterstand snel groter werd. Quintus herpakte zich nog aardig, maar de achterstand kon niet meer goedgemaakt worden. Eindstand 21-16.

Heren Senioren 1 moest zondag 10 oktober tegen duiven. De eerste helft was even wennen tegen een scherpe doorgeslepen ploeg van Duiven, ruststand 7-12 in het voordeel van Duiven. Quintus kwam na rust goed terug, maar het was niet voldoende om te winnen eindstand 17-25.

De jongens van Quintus E1 begonnen zondag de thuiswedstrijd tegen de meiden van HV Huissen E1. Al binnen drie seconden na het begin van de wedstrijd schoot Teun W. de eerste bal in het net van Huissen! In de eerste helft stond Cas in het doel en in de tweede helft Gideon. Beide heren keepten erg goed en stopten een paar mooie ballen. In het veld werd er goed overgespeeld en ballen van de tegenstander weggetikt. Na veertig minuten spelen stond er een fantastische eindstand van 17-4 op het bord!

Quintus HC1 speelde tegen Artemis HC1, de eerste wedstrijd van de dag. Quintus begon met de bal uit, maar Artemis speelde een offensieve dekking (3-3), waardoor Quintus erg veel moest lopen en er maar lastig doorheen kwam naar de goal. De dekking stond goed waardoor Artemis in hun gewone aanval lastiger tot scoren kwam. Quintus kwam er de tweede helft beter langs in de aanval. Ondanks dat werd de eindstand 9-22 in het voordeel van Artemis.

Heren A1 speelde thuis tegen Artimes. Het team verloor met 27-22.

Meisjes B van Quintus speelde in Hengelo tegen Arnhem vandaag. Met een volle tribune begon het spel fanatiek. Helaas heeft het fanatieke begin niet stand gehouden en heeft de tegenstander met mooie aanvallen het thuisteam verslagen. Eindstand 10-23.

De Dames Senioren van Quintus hadden zondag een thuiswedstrijd tegen Reflex. De gehele wedstrijd liep gelijk op in de punten. De verdediging van Quintus zat goed dicht. De dames van Reflex hadden net een punt meer gescoord en wonnen nipt met 15-16.

De D1 van Quintus speelde zondag in Groenlo, tegen de D2 van Grol. Quintus begon een beetje aarzelend aan de wedstrijd. Het is spannend als de tegenstander een paar keer goed uitbreekt en ook scoort. Quintus scoorde ook door mooi samenspel en behield elke keer de voorsprong. Toch hadden zij het lastig in de verdediging. Siem was wederom erg belangrijk in de goal en hield er een paar goede ballen uit! In de tweede helft kwam er meer snelheid in het spel van Quintus. Dit resulteerde in meer goals en uiteindelijk de overwinning: 5-17.