Een flinke steun in de rug

Een flinke steun in de rug

Al ruim 4 jaar wachten jongvolwassenen op de bouw van 7 starterswoningen aan de Bronkhorsterweg in Steenderen. Niet alleen landelijk, maar ook in de gemeente Bronckhorst is het vrijwel onmogelijk geworden om een betaalbare woning te verwerven, terwijl bekend is dat veel jongvolwassenen graag in het eigen dorp willen blijven wonen. De banen in onze regio liggen voor het oprapen, in schril contrast met beschikbaarheid van passende huisvesting. Voor de leefbaarheid en economische bloei is in vele kernen van de gemeente Bronckhorst het van essentieel belang dat de jonge generatie in het bezit kan komen van een betaalbare woning. Dat wordt door vrijwel niemand betwist.

De plannen om op het perceel van de voormalige basisschool De Akker starterswoningen te gaan bouwen werd, mede om de redenen zoals genoemd , destijds met groot gejuich ontvangen. Rekening houdend met enkele bezwaren uit de directe omgeving werden de plannen aangepast. Geen vuiltje meer aan de lucht zou je zeggen.

Helaas, het perceel is zoveel jaar later nog altijd woeste grond. De jongvolwassenen die het voornemen hebben om daar te gaan wonen kijken al meer dan 4 jaar reikhalzend uit naar hun nieuwe huis, zonder dat er een schop in de grond is gezet.

Als betrokken buurtbewoners zijn wij (Manfred Besselink en Fokko Witteveen) op zaterdag 2 oktober jl. op pad gegaan en hebben wij aangebeld bij alle huizen aan de Bronkhorsterweg en Lindelaan met het verzoek steun te betuigen om nu eindelijk de daad bij het woord te voegen. Dit leverde boeiende en waardevolle gesprekken op in de voortuin en aan de keukentafel met overwegend een positief geluid. Maar liefst 85% van de 47 adressen ondertekende spontaan onze steunbetuiging. Een enkeling bleek niet thuis en/of heeft geen gehoor gegeven aan onze oproep. Dit resultaat mag toch wel gezien worden als een enorme steun in de rug om de leefbaarheid in het dorp te behouden voor nu en in de toekomst. De nieuwe buurtbewoners zijn van harte welkom, het liefst zo spoedig mogelijk.

De steunbetuiging en de handtekeningen overhandigen wij aan de gemeente Bronckhorst met het dringende verzoek het sein op groen te zetten voor de bouw van deze woningen. De buurt en de nieuwe bewoners kunnen niet langer wachten.

Manfred Besselink en Fokko Witteveen