Damclub weer van start

HENGELO - Op donderdag 27 augustus heeft de damclub van Hengelo Gld. haar wekelijkse clubavonden weer hervat. Op deze eerste avond werd er een korte ledenvergadering gehouden met de stand van zaken en hoe de club dit seizoen verder kan gaan.

Uit de bijna honderd procent opkomst bleek dat velen verheugd waren om elkaar weer te ontmoeten, bij te kletsen en daarbij een partij konden oefenen met elkaar in hoeverre zij het spel nog kennen. Het werd een vrolijke start van het nieuwe seizoen waar hopelijk niet weer roet in het eten wordt gegooid.
In ieder geval wordt donderdagavond bij clublokaal Ons Huis met de eigen onderlinge competitie begonnen. Enkele spelers hebben ook aangegeven dat zij alleen daaraan willen deelnemen en niet aan de bondswedstrijden die zeer waarschijnlijk dadelijk ook weer van start gaan.
Damclub Hengelo heeft nog steeds te maken met coronaregels die zij in acht moet nemen en daardoor zitten sommige verenigingen in de knel met voldoende geventileerde zaalruimte. Maar als het dadelijk zover is zal DCH 1 in de Gelderse hoofdklasse uitkomen en DCH 2 in de tweede klasse van de Gelderse competitie.
De nationale competitie gaat op zaterdag 18 september van start. Bij DIOS-Achterhoek welke dit seizoen verkast van café-zaal Spilman in Beltrum (die gaat sluiten) naar café-zaal Grenszicht in Eibergen, komen vijf spelers uit die eveneens lid zijn van DCH Hengelo Gld. En bij DUO uit Doetinchem spelen drie spelers mee van Hengelose zijde. Hiermee hoopt de club er gezamenlijk weer een mooi damseizoen van te maken.
En wie wil proeven hoe de sfeer en gezelligheid van een clubavond is, is van harte welkom. Voor een ieder geldt dat je zelf bepaalt in hoeverre je mee speelt en hoe vaak je speelt. Meekijken of om meespelen kan ook, kom dan naar de clubavond. DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld.

Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 0314-722131. Voor overige standen en uitslagen, kijk op dch-hengelo.geldersedambond.nl en kndb.nl nationale competitie.