Het schoolplein van De Woordhof was een festivalterrein met optredens, veel publiek en foodtrucks. Foto: Liesbeth Spaansen
Het schoolplein van De Woordhof was een festivalterrein met optredens, veel publiek en foodtrucks. Foto: Liesbeth Spaansen

Festival sluit jaar af van
basisschool De Woordhof

HUMMELO - Een week voor de grote vakantie genoten de kinderen van basisschool De Woordhof vrijdag 9 juli van een heus festival. Alle ingrediënten waren aanwezig: workshops, chillen, eten, drinken en optredens.

Door Liesbeth Spaansen

Het schooljaar dat werd afgesloten gaat de boeken in als coronajaar, waarin -door de vele beperkingen- activiteiten niet konden doorgaan. Door de laatste versoepelingen kwam er ruimte om dat een beetje in te halen.
Top muzikanten uit verschillende bands, onder organisatie van Cup a Music Muziekeducatie en entertainment die het hele schooljaar de muzieklessen op school hebben verzorgd, beleefden met de kinderen de afsluiting van een jaarlang muzieklessen op school. De bovenbouw kon zelf de workshop kiezen waar ze naartoe wilde gaan. Ze konden een goede keuze maken, doordat ze de workshops en de docenten bijna allemaal al kenden. Voor de onderbouw was een mooie mix van het afgelopen jaarprogramma gemaakt.
In de eigen lokalen en in de gangen gingen de leerlingen enthousiast aan de slag met het leren van djembe, breakdance, rappen, jingles componeren, graffiti, zang en band coaching. Voor de onderbouw was er, naast de workshops, een optreden door Stephen en Fiora en heet Acrocordion.
Tussendoor stonden versnaperingen op het menu op het foodtruck plein: de limonade bar was open om de dorst te lessen, er waren frietjes, hotdogs en nacho's van Stadscafé Simons en poffertjes van Pofferdikkie om de honger te stillen. Genieten kon op de chillweide, waar de tentoonstelling van de graffiti ook was ingericht. Om deze dag nog lang te herinneren kon er ook een foto worden gemaakt in de photobooth caravan.
Tot slot lieten alle leerlingen aan elkaar zien wat zij die dag hadden gedaan. Voor deze voorstelling waren ook de ouders uitgenodigd, die moesten plaatsnemen in ‘het persvak' op het grasveld, achter de kinderen. Een mooie afsluiting van een bijzonder schooljaar.