Kransen bij het oorlogsmonument in het Geurtzenplantsoen. Foto: Luuk Stam

Kransen bij het oorlogsmonument in het Geurtzenplantsoen. Foto: Luuk Stam

4 mei-herdenking
oorlogsslachtoffers

HENGELO - In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus zal de dodenherdenking op 4 mei 2021 hetzelfde zijn als in 2020.

In Hengelo (Gld) leggen enkele leden van het 4 mei comité Hengelo (Gld) op 4 mei in de loop van de ochtend kransen op de algemene begraafplaats bij de graven van de twee gesneuvelde Hengelose militairen (Jan Rouwenhorst en Hendrik Willem Enzerink). Daarna worden bij het Joods monument aan de Synagogestraat en bij het oorlogsmonument in het Geurtzenplantsoen kransen gelegd door wethouder Blaauw, loco-jeugdburgemeester Kjeld Kempers en door een lid van het Oranjecomité. Mensen die dat willen kunnen op 4 mei vanaf 11.00 uur bloemen leggen bij de monumenten, rekening houdend met de coronamaatregelen en de 1,5 meter afstand.

Van 19.45 – 19.55 uur zullen de klokken van de Remigiuskerk worden geluid. Hieraan voorafgaand is er geen herinneringsdienst in de kerk. Rond 20.00 uur wordt door de Stichting Veteranen Oost-Nederland (SVON) een krans gelegd bij het monument in het Geurtzenplantsoen voor alle Nederlandse oorlogsslachtoffers of omgekomenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Met de plaatsing van de deze krans wil SVON stilstaan bij hun inzet en hen eren.

Kransen bij het oorlogsmonument in het Geurtzenplantsoen. Foto: Luuk Stam