Raad van Kerken Hengelo: Géén Noaberviering op 20 februari

HENGELO - In navolging van de corona-maatregelen die gelden binnen de geloofsgemeenschappen van Hengelo, kan de geplande Noaberviering van 20 februari géén doorgang vinden.

De Noabervieringen bestaan al sinds 2012 en zijn een uitvloeisel van een eerdere oecumenische viering met als thema ‘God is voelbaar waar mensen bruggen slaan en nieuwe wegen gaan’.

Als (kerkelijke) noabers wordt verdriet en vreugde gedeeld, van elkaar geleerd door uitwisseling van tradities en gedachten, met gebed, lied of muziek samen gevierd en is men gastvrij voor elkaar. Delen, leren, vieren en gastvrijheid over kerkgrenzen heen. Dat is de kern van deze laagdrempelige en oecumenische themaviering voor jong en oud. De bijeenkomsten worden elk kwartaal gezamenlijk georganiseerd en geleid door een vertegenwoordiger vanuit de protestantse, vrijzinnige en katholieke geloofsgemeenschap. De locatie wisselt per seizoen en is nu in het kerkgebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap aan de Banninkstraat.

Raad van

Kerken hoopt

op zaterdag

24 april

De Raad van Kerken hoopt dat het verantwoord is om volgend kwartaal, op zaterdag 24 april, deze vorm van ontmoeting wel weer te kunnen realiseren.