Niels Derksen neemt Enorm Arendsen over

Niels Derksen neemt Enorm Arendsen over

Richard Arendsen gaat zich volledig richten op zijn installatie-bedrijf

Vervolg van de voorpagina
Door Luuk Stam

HENGELO – Hij was al het gezicht van de winkel in ijzerwaren, maar sinds vorige week is Niels Derksen ook de officiële eigenaar van Enorm Arendsen in Hengelo. Derksen neemt aan de Kerkstraat het stokje over van Richard Arendsen. Voor de klanten zal er vrijwel niets veranderen. “Niels is hier zo ingeburgerd, die weet alles blindelings”, zegt Arendsen, die het zelf vooral heel druk heeft met zijn installatiebedrijf. “Ik was hier maar weinig en stond zelden achter de kassa. De winkel was van mij, maar dat wisten maar weinig mensen.”

De winkel begon in Hengelo als Enorm Harmsen, iets verderop, op de hoek van de Raadhuisstraat en de Banninkstraat. Die zaak verdween in 2005. Twee jaar was er geen Enorm in Hengelo totdat Arendsen in 2007 besloot om dit op te pakken. In de toen nog leegstaande winkelruimte naast de Expert – toen ook nog eigendom van Arendsen – opende hij een nieuwe Enorm-winkel.

Schroeven en gereedschappen, lijm, elektra, leidingwerk, verf en sleutels, het is hier sindsdien allemaal te krijgen. Menig klusser uit Hengelo en omgeving komt hier dan ook geregeld over de vloer voor soms net dat ene schroefje. “Dit paste precies tussen de Expert en het installatiebedrijf in”, verklaart Arendsen. “Die combinatie was voor ons heel goed.”

De nu 36-jarige Niels Derksen was hier vanaf het begin één van de werknemers, eerder werkte de Keijenborger ook al voor Enorm Harmsen. Hij hielp de nieuwe winkel letterlijk opbouwen. “Ik heb hier altijd al wel verantwoordelijkheid gehad”, vertelt Derksen.

“Dat het nu van jezelf is, dat is wel heel mooi. Ik vind de techniek leuk, maar dan wel de verkoopkant. Ik zou niet op de bouw kunnen of willen werken. Doe mij maar het contact met de klanten.”

Via een drive

kunnen

klanten

materialen

afhalen


Richard Arendsen geeft het stokje met een goed gevoel over. “Ik vind het belangrijk dat de continuïteit wordt gewaarborgd”, stelt hij. “Als zo’n winkel er in Hengelo niet is, mis je ’m ook. Dit is geen internethandel, dit is spul dat je als klusser direct nodig hebt. Een veertje, een klein prutseldingetje dat je nodig hebt om weer verder te kunnen, het ligt hier gewoon. Het is mooi dat dit blijft.”

Voor Derksen start het ondernemerschap in een bijzondere tijd. Ook de Enorm-winkel is momenteel gesloten vanwege de lockdown, alleen via een drive kunnen klanten materialen afhalen. Bestellen gaat via telefoon, app of mail. Dat gebeurt tientallen keren per dag. “We mogen niet klagen”, zegt Derksen. “Je mist wel de loop in de winkel. Dat mensen hier iets zien liggen en denken; dat kan ik ook nog wel gebruiken! Het is nu heel gericht: iemand heeft vier schroeven en een tube kit nodig. Dat ligt dan klaar en daar blijft het bij.”

Voor Richard Arendsen verplaatsen de werkzaamheden nu volledig naar de Nijverheidsweg op het industrieterrein aan de rand van Hengelo, waar hij met zijn installatiebedrijf sinds 2008 is gevestigd.

In de winkel aan de Kerkstraat zal Derksen gaan samenwerken met een driekoppig team. Of de nieuwe eigenaar nog zaken zal aanpassen? “Ik heb wel wat ideeën”, zegt hij. “Maar laten we eerst het verdere verloop van deze crisis maar eens afwachten.”