Jelle, medewerker van Jumbo Hollak en een goede vriend van Chiel. Foto: PR
Jelle, medewerker van Jumbo Hollak en een goede vriend van Chiel. Foto: PR

27.310 euro aan sponsorzegels in 2020

ZELHEM - In 2020 heeft Jumbo Hollak Zelhem voor 27.310 euro uitgekeerd aan stichtingen en verenigingen via de sponsorzegel. “Helaas is er dit jaar iets minder uitgekeerd aan de deelnemers dan in 2019 maar ik denk dat er nog heel veel zegels thuis bij de mensen liggen”, vertelt Bouke Hollak. “Door Covid-19 zijn er veel locaties lang dicht geweest en dus niet bezocht door de leden. Als dit weer op gang komt in de loop van dit jaar zal er snel weer meer ingeleverd worden, daar ben ik van overtuigd. Er gaan bij ons namelijk nog net zoveel zegels bij de kassa er uit als voor Covid-19.”

De sponsorzegel van Jumbo Hollak Zelhem is sinds 2009 een initiatief met als doel om de lokale gemeenschap te ondersteunen met financiële middelen. Het gaat dan om stichtingen en verenigingen zonder commercieel oogmerk. “Het afgelopen jaar zijn er 7 nieuwe deelnemers bijgekomen,’ zegt Hollak. ‘Over geheel 2020 is er aan 105 deelnemers geld uitgekeerd.”

Stichting maak Chiel mobiel!
In 2021 is er een speciale langlopende inzameling voor de Stichting maak Chiel mobiel. “Via de sponsorzegels en ook via de donatieknop van de emballage-automaat proberen wij dit jaar zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Chiel Postema. Chiel heeft in juni 2020 een dwarslaesie opgelopen en voor zijn herstel, zorgkosten en leefomgeving is er veel geld nodig”, zegt Hollak. ”Bij de ingang staat een grote oranje ton waar klanten de zegels en spaarkaarten voor deze stichting kunnen doneren en op de emballage-automaat zit een donatie knop. Wij hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen Chiel gaan helpen. Op de foto staat Jelle, medewerker van Jumbo Hollak en een goede vriend van Chiel. Hij was één van de velen die ons erop wees om een inzamelingsactie voor de stichting te doen”, zegt Hollak.

Hoe werkt de sponsorzegel?
Voor elke 10 euro ontvangt de klant een zegel ter waarde van 5 eurocent om op de zegelkaart te plakken. Een volle spaarkaart met 20 zegels is 1 euro waard. De spaarkaarten kunnen bij de deelnemers of in de sponsorkast worden ingeleverd. Maandelijks wordt de brievenbus in de winkel geleegd en wordt er geld overgemaakt.