Carolien Beijer en Leo Teunissen bij hun Tiny House on wheels Into the Dream waarin, vanaf de gereedkoming half december, al veel gasten een fijn verblijf hebben ervaren. Foto: Alice Rouwhorst
Carolien Beijer en Leo Teunissen bij hun Tiny House on wheels Into the Dream waarin, vanaf de gereedkoming half december, al veel gasten een fijn verblijf hebben ervaren. Foto: Alice Rouwhorst

Doenenlatenopwielen.nl maakt droomstart

RHA – Een nieuwe onderneming starten in coronatijd getuigt van lef en durf. Het stel Carolien Beijer en Leo Teunissen deden het en hebben met hun Tiny Houses op wielen ‘Into the Wild’ en ‘Into the Dream’ in de roos geschoten.

Door Alice Rouwhorst

“Boven verwachting goed en heel erg leuk”, antwoordt Carolien op de vraag hoe het gaat met hun B&B doenenlatenopwielen.nl. “We kunnen niet anders zeggen! Vanaf oktober hebben we voortdurend boekingen gehad, met name via natuurhuisjes.nl. Alle weekenden waren we bezet en van half december tot begin januari ook doordeweeks. En de boekingen blijven binnen komen. Dus we zijn heel tevreden en onze gasten zijn heel positief.”

Gastheerschap als tweede natuur
Door de coronacrisis zagen de zelfstandige ondernemers Carolien en Leo in maart vorig jaar hun opdrachten in één keer verdampen. Net als vele anderen gingen ze thuis klussen. Een keuken, douche en toilet in hun bijgebouw, waar Leo’s studio in gehuisvest is, werd gerealiseerd. Hier moesten meer mensen van kunnen genieten, vonden ze, alsmede van de mooie plek waar ze wonen. Na wat marktonderzoek in de Achterhoek kwamen ze tot de conclusie dat bijzondere kleine huisjes op wielen met een vleugje luxe voor de rustzoeker en natuurliefhebber het moest worden. Het delen van hun stekkie is een ontwikkeling geweest. “Toen we hier aan de Prinsenmaatweg kwamen wonen was het ‘onze’ grond. We werkten alle dagen buitenshuis en in het weekend wilden we rust met z’n tweeën”, zegt Leo. “Nu we al een paar jaar thuis werken en dus iedere dag hier zijn, is er ruimte bij ons in ons hoofd ontstaan om deze plek te delen. Corona heeft daar ook aan bijgedragen. Onze bubbel werd wel heel klein in de loop van het afgelopen jaar. We kwamen bij de groenteboer en supermarkt, verder zagen we niemand. Het is een mooie manier om weer mensen te ontmoeten. Onze gasten komen tot nu toe met name uit de Randstad en willen er even tussenuit. Zeker in deze tijd. We merken amper dat er gasten zijn. Het zijn mensen die, net als wij, rust zoeken. Wij genieten er nu juist van dat andere mensen het hier ook naar hun zin hebben. Als ze in de buurt zouden wonen, zouden het bij wijze van spreken vrienden kunnen zijn. Het gastheerschap gaat ons gemakkelijk af, heel natuurlijk. Gasten waren stomverbaasd dat we dit nog maar heel kort doen. Ze vonden onze gastvrijheid opmerkelijk. Een groter compliment kunnen we niet krijgen!”

Exclusiviteit
In het oorspronkelijke plan waren vier Tiny Houses opgenomen. Het eerste, Into the Wild, was half oktober klaar, staat in een bosje en kijkt uit over een natuurveld. Het tweede, Into the Dream was, na heel hard werken, al twee maanden later te boeken. Deze staat iets verderop op het terrein onder een enorme treurwilg. De andere twee worden in de ijskast gezet en blijven daar misschien ook wel altijd in staan. “Het is best veel werk om ze alle vier op tijd gereed te hebben, op de manier zoals wij dat willen. Maar dat is niet de belangrijkste reden om het bij twee te laten. Het gaat ons vooral om de persoonlijke aandacht en de exclusiviteit. Met vier Tiny Houses on wheels zijn we bang dat te verliezen”, legt Carolien uit. Deze aandacht zit hem vooral in de kleine dingetjes, dat vleugje luxe dat ze willen aanbieden. Voordat de gasten komen neemt Carolien al telefonisch contact met ze op om hun eventuele extra wensen door te nemen. Bij aankomst staat er naast een klein boeketje een welkomstpakketje klaar met streekproducten en een persoonlijk geschreven briefje. Op het bed liggen zachte handdoeken, twee badjassen en heerlijke warme sokken. De huisjes zijn ingericht volgens het principe ‘Less is more’, maar aan alles is gedacht door een slimme inrichting; het ontbreekt de gasten aan niets. Binnen en buiten heerst de ultieme rust, sfeer en geborgenheid. Met een beetje mazzel zien ze vanuit het bed hazen of reeën voorbij komen. Of zelfs bevers horen sinds kort tot de mogelijkheid, getuige de enorme knaagsporen die ze hebben achtergelaten. “De gasten kunnen gebruik maken van de compacte luxe keuken, loungen in de gezellige veranda of mijmeren bij de open vuurplek en ontstressen in de sauna. Als het hottub-arrangement is besteld stookt Leo de hottub heerlijk warm en verzorgen we een hapjesplank met (alcoholvrije) bubbels. Ultiem genieten onder de sterrenhemel. Mochten de andere gasten ook gebruik van de hottub willen maken, dan kan dat de volgende avond. Alles gaat in goed overleg met de gasten.”

Positieve ervaringen
In de korte tijd dat doenenlatenopwielen.nl nu actief is, hebben Carolien en Leo alleen maar positieve feedback gehad. Ook in hun alternatieve gastenboek, kleine houten blokjes waarop de gast zijn ervaring kort maar krachtig kan schrijven, staan woorden als ‘Feestje’, ‘Symbiose’, ‘Genieten’, ‘Natuurtalenten’ en ‘Paradijsje’. “Het geeft ons heel veel energie om te zien dat we op het goede spoor zitten. We hebben geen negatieve kritiek gehad. Alleen tips waar we wat mee kunnen, zoals scrubzout in de sauna of een matras die ook voor de wat forsere gast het nodige comfort biedt. In Into the Dream hebben we daarom al andere matrassen liggen. Deze gaan we ook gebruiken in Into the Wild, want een goede nachtrust voor onze gasten vinden we belangrijk.”


doenenlatenopwielen.nl

Into the Dream straalt rust en sfeer uit. Foto: Alice Rouwhorst
Een welkomstgeschenk en een persoonlijk briefje ligt klaar voor de gasten bij aankomst. Foto: Alice Rouwhorst
Tiny House on wheel Into The Dream staat naast een grote treurwilg met een prachtig uitzicht over het omliggende natuurgebied. Foto: Carolien Beijer
Het alternatieve gastenboek van doenenlatenopwielen.nl. Foto: Alice Rouwhorst
Knaagsporen van bevers op het terrein van doenenlatenopwielen.nl. Foto: Alice Rouwhorst