Quintus Heren Senioren 1 en 2 winnen nipt

Quintus Heren Senioren 1 en 2 winnen nipt

HENGELO – Teams van Handbalvereniging SV Quintus handbalden op zaterdag 20 en zondag 21 november hun wedstrijden. De beide Heren Seniorenteams wonnen met slechts één punt verschil, de E1 en Dames B1 wonnen met ruime voorsprong.

Op zaterdagavond mochten de dames van Quintus op weg naar Duiven om de strijd aan te gaan met de nummer 2 HCL. Het spel begon goed en Quintus stond sterk in de verdediging. Toen het spel werd versneld kon Quintus niet meer bijbenen en werd de uiteindelijke score 26-8.

Quintus Heren Senioren 1 moest zondag afreizen naar Soest. De wedstrijd ging gelijk op wat wel tot een voorsprong in de rust resulteerde, 11-12. Tweede helft speelde Quintus beter en kwam regelmatig op drie doelpunten voorsprong. Toch wisten de heren van Quintus het spannend te maken en in de laatste minuten bijna de voorsprong weg te geven. Maar door de goede dekking gingen de twee punten toch mee naar Hengelo. Eindstand 25-26.

Heren Senioren 2 speelde zondag thuis tegen HCW 1 uit Winterswijk. De ploegen bezetten de onderste twee plaatsen van de ranglijst dus het beloofde een spannende pot te worden. Vanaf het eerste fluitsignaal ging de wedstrijd gelijk op en was het verschil eigenlijk nooit groter dan twee punten, maar wel veelal in het voordeel van de gasten uit Winterswijk. Ruststand 6-8.
Na rust wist Quintus de achterstand goed te maken waarna het weer stuivertje wisselen was. Met nog twee minuten te spelen stond het gelijk en leek het af te stevenen op een gelijkspel. In de laatste minuut wisten de mannen van Quintus echter te scoren waardoor de eerste punten van het seizoen een feit zijn. Eindstand 15-14.

Op zondagochtend speelde Quintus D1 in Duiven tegen HCL D1. De gasten kwamen wat traag op gang en Duiven kende een goede start. Hierdoor werd de ruststand 8-4. Na de rust vocht Quintus zich sterk terug tot 9-8. Vervolgens liep Duiven uit tot 11-8. Maar de kinderen uit Hengelo vochten zich wederom terug: 11-11. Spannend! Dan valt toch de laatste goal voor HCL: 12-11! Het was een spannende topper. Er wordt uitgekeken naar de volgende wedstrijd, dan tegen Minerva D2.

Quintus E1 speelde zondagochtend in De Kamp tegen Huissen HV E1. Het was wederom de jongens tegen de meisjes. Het tempo lag hoog bij de Hengeloërs. Soms te hoog, wat leidde tot wat balverlies, maar verdedigend stond het erg goed. Bij rust was het 7-1. In de tweede helft breidde Quintus de voorsprong uit tot uiteindelijk 19-4. Super. Er werd ook klasse gekeept door de vier doelmannen. De volgende wedstrijd nog meer samenspelen in de aanval, en dan is het hélemaal goed.

Zondag 21 november heeft Quintus HA1 uit gespeeld in Apeldoorn tegen Achilles HA1. In de eerste helft liep de stand gelijk op met een rust stand van 16-11 in het voordeel Achilles. Later liepen ze echter verder uit tot een eindstand van 27-19 in het voordeel van Achilles.

De wedstrijd van Quintus Dames B1 tegen Havanna, was in het begin wat stroefjes, maar na een paar minuten had Quintus het spel door van de tegenstander. Ook Madelon Gotink zag de gaten in het spel en heeft mooie doelpunten gemaakt voor het team. De dekking van Quintus stond goed dicht en er zaten mooie aanvallen tussen.
In de tweede helft kwamen er veel break-outs en Sanne Melgers stond echt super in het goal, waardoor er een mooie eindstand is gekomen van 16-6.