Dash-dames tonen in Groningen hun kracht

Dash-dames tonen in Groningen hun kracht

VORDEN - Het was voor de Dash-dames een lange reis naar Groningen, maar op de terugweg maalde niemand daar meer om met de 1-3 overwinning op Donitas in de zak.

De Vordense volleybalsters waren erop gebrand de winst te pakken en dat bleek meteen bij de ijzersterke opening van de eerste set. Op de eerste service was het Maaike Draaijer die de baas was. Ook door een briljante service pass kon er veel Gronings gevaar gepareerd worden en werd de eerste set met 19-25 binnengehaald. In de tweede set schommelde het heen en weer en geen van beide ploegen kon zich de bovenliggende partij noemen. Bij Dash lopen blijkbaar echt een paar tactische coaches rond want op het tactische en aanvallende vlak maakten de dames het de Groningse formatie moeilijk. Hierdoor harkte Dash ook de tweede set over de streep met 20-25.

In de derde set was Dash zichzelf niet en dat liep uit op pijnlijk puntverlies. Op de eigen service lieten de Vordense dames steken vallen waardoor de thuisploeg vertrouwen kreeg en veel gevaar kon afketsen. Verdedigend was Dash in die wedstrijdfase matig en er kon geen controle worden gehouden op het Groningse offensief. Hierdoor ging deze set naar Donitas: 25-20.
Dat schudde Dash wakker en de Vordense volleybalsters beheersten de vierde set. De zusters Meijer waren in deze set een belangrijke factor. Verdedigend was Pien geweldig en Lot was met haar tactische passes en aanvallende ballen erg sterk. Dit hielp Dash om de zege met 1-3 over de streep te trekken. De eindstand in de vierde set was 17-25, een overtuigende overwinning.
Aankomende zaterdag speelt de hoofdmacht van Dash thuis tegen Wevo 70 ds1. Er mag geen publiek bij maar in de kantine is er mogelijkheid om de dames te steunen.