'Hopelijk mag ik nog vele jaren actief blijven'

Vervolg van voorpagina
Door Jan Hendriksen

VORDEN - Wolsing behoort tot de groep leden van de EHBO Vorden die jaarlijks enkele tientallen keren worden ingezet. Er is dus geen evenement in Vorden of Martin is er door de jaren heen wel bij geweest als hulpverlener.

Avondwandelvierdaagse, enduro, voetbaltoernooien, fairs. slipjachten, koetsentochten, hardloopwedstrijden, sinterklaasintochten, wielerronden en Kasteelcrossen. Noem ze maar op: Martin Wolsing was van de partij.
"Jammer genoeg hebben we in de afgelopen anderhalf jaar door corona geen ondersteuning gegeven omdat er eenvoudig geen activiteiten en evenementen waren. Maar het begint nu weer mondjesmaat te komen. Volgende maand staan er gelukkig weer enkele activiteiten op de agenda en worden wij als vrijwilligers weer ingeroosterd”, aldus de jubilaris.

Martin is altijd met veel plezier aanwezig. "Hopelijk mag ik nog vele jaren actief blijven.” Ook al is het als verkeersregelaar, het maakt Martin niets uit. Over de vraag welk evenement in al die jaren de meeste indruk op hem heeft gemaakt moet hij lang nadenken. Maar dan refereert hij aan de dodelijke blikseminslag tijdens een begrafenis op de Algemene Begraafplaats in 2006. "Ik was toen als verkeersregelaar aanwezig op de fair die bij Kasteel Vorden plaatsvond. We werden opgeroepen om naar het kerkhof te komen. Een aantal collega's is daar direct na de oproep naartoe gegaan. Ik ben met een aantal vrijwilligers op de fair gebleven. Maar het ongeval had veel impact op de gehele groep. Zoiets vergeet je nooit.”