Kunstenaar aan het werk. Foto: PR
Kunstenaar aan het werk. Foto: PR PR

Beeldhouwerscollectief exposeert in Dorpskerk Vorden

Beeldhouwerscollectief exposeert in Dorpskerk Vorden

VORDEN ­­– De nieuwe expositie van het Beeldhouwerscollectief Doetinchem in de dorpskerk van Vorden is maandag 18 oktober geopend. Leden van de het collectief waren aanwezig voor het geven van informatie en demonstraties. 

Na een periode van gedwongen pauze door het coronavirus is het Beeldhouwerscollectief weer volop aan de slag met het maken van beelden in hout. Het resultaat van hun harde werk is te bewonderen tijdens de expositie.
“Er zijn beelden van tien van onze leden te zien. Uiteraard zijn een aantal beelden ook te koop”, legt voorzitter Edwin Vredeveldt uit. Het collectief bestaat ruim 25 jaar. De leden exposeren regelmatig en verzorgen demonstraties. “Het collectief telt ongeveer dertig leden. Op donderdagochtend en vrijdagochtend zijn we samen bezig, inspireren we elkaar en hebben het gezellig met elkaar. We zijn het belangrijkste Beeldhouwcollectief in de regio. Al zijn we niet allemaal professionals we bereiken prachtige resultaten.”

Praktisch
De expositie is van maandag 18 tot en met zaterdag 23 oktober dagelijks gratis te bekijken tussen 11:00 en 16:45 uur in de Dorpskerk van Vorden. Beeldhouwerscollectief Doetinchem werkt samen met Amphion Kunstschool en is elke donderdag en vrijdag actief bij de locatie van Laborijn (Terborseweg 106) in Doetinchem.


beeldhouwerscollectief doetinchem.nl