Afbeelding

Wij laten ze niet zitten. Jij toch ook niet?

Algemeen

REGIO - Zonnebloem Regio IJsselstreek zoekt nieuwe vrijwilligers en bestuursleden voor haar afdelingen, onder andere voor Zelhem/Halle, Hengelo en Zutphense afdelingen.

Mensen met een lichamelijke beperking zijn vaker alleen dan ze zouden willen. Voor hen zijn persoonlijk contact en eropuit gaan niet altijd vanzelfsprekend. Zeker in coronatijd is sociaal isolement een dagelijkse realiteit. Zonnebloemvrijwilligers creëren momenten om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren. Ze gaan op bezoek, samen eropuit en organiseren uitjes, vakanties en activiteiten. Doordat de nadruk steeds meer op kleinschalige en 1-op-1 activiteiten komt te liggen, zijn er steeds meer vrijwilligers nodig. Bestuursleden ondersteunen en begeleiden hen hierbij.

Waardevolle kwaliteiten
Iedereen is uniek en heeft kwaliteiten die bij het Zonnebloem vrijwilligerswerk passen. Een alledaags gesprek, aandacht voor de ander, samen eropuit, je medemens met een lichamelijke beperking helpen. De komende jaren wil de Zonnebloem er voor nog meer mensen kunnen zijn. Daar is vrijwilligershulp bij nodig.

Daarnaast zoekt de vereniging mensen die mee kunnen helpen met het organiseren van activiteiten, het beheren van financiën (penningmeester), een zorgachtergrond hebben of voortrekkersrol (voorzitter) willen vervullen. Vrijwilligers die hun specifieke kennis en/of vaardigheden in willen zetten voor bestuurswerk voor de deelnemers, mensen met een lichamelijke beperking, jong en oud.

Informatie of aanmelden?
Is je interesse voor de Zonnebloem gewekt en wil je meer weten? Kom kennismaken. Want vrijwilliger of bestuurswerk bij de Zonnebloem is niet alleen leuk om te doen, het geeft ook een goed gevoel om iets voor een ander te kunnen betekenen. Meld je aan voor een kennismaking bij Ben van Raaij, voorzitter regio IJsselstreek, zonbvr@gmail.com of 06-22907066 of Gerrit Vlogman, gerritvlogman@gmail.com of 06-83090698. Op de site kun je algemene informatie vinden over De Zonnebloem en het Zonnebloemwerk. Elke afdeling heeft ook een eigen website.


www.zonnebloem.nl