Afbeelding

Vrijwilliger in de schijnwerper | Greet te Slaa (68)

Algemeen

Vrijwilligers zijn voor onze gemeente van groot belang. Daarom stellen we een aantal vrijwilligers aan u voor de komende weken. Enthousiast geworden van de verhalen van deze mensen? Kijk dan op de vacaturebank van www.meedoeninbronckhorst.nl . Hier vindt u diverse vrijwilligersvacatures van verschillende organisaties.

Bij welke organisatie ben je vrijwilliger?
“De Stichting Philadelphia afdeling Hengelo en tennisvereniging Het Elderink in Hengelo. Mijn taak bij Philadelphia is het begeleiden van cliënten bij het uitvoeren van taken zoals het kleien van schalen, het maken van verjaardagskaarten en het uitvoeren van opdrachten voor bedrijven. Denk daarbij aan het in elkaar zetten van boutjes en moertjes. De cliënten hebben een verstandelijke beperking en vinden het erg leuk om klussen te doen. Verder tekenen en kleuren ze heel veel. Het is prachtig om te zien hoeveel werkvreugde ze hebben. Bij de tennisvereniging zit ik in de kantinecommissie. Dat is niet alleen heel leuk, maar ook heel gezellig. Totaal werk ik zo’n 15 uur in de week als vrijwilliger.”

Waarom doe je vrijwilligerswerk?
“Omdat ik het belangrijk vind om mezelf nuttig te maken voor de maatschappij, en dan zeker in de zorg. Ik heb vroeger in de bejaardenzorg gewerkt en ben na andere banen in andere sectoren jaren geleden weer de zorg ingestapt als vrijwilliger. Het is gewoon heel dankbaar om vrijwilligerswerk te doen.”

Wat zou je anderen adviseren die nog geen vrijwilligerswerk doen?
“Ga eens een kijkje nemen bij een zorginstelling. Daar komen ze altijd handjes tekort. Bij Philadelphia hebben we bijvoorbeeld diverse vrijwilligers nodig. Denk aan chauffeurs, om de cliënten te halen en te brengen. Vrijwilligerswerk moet niet verplicht worden, maar kom gewoon eens binnen om te zien hoe leuk het werk is. Als ik binnenkom roepen de cliënten heel hard ‘heeee Greetje’. Dat geeft een heel warm gevoel.”

Deze rubriek is gemaakt door Meedoen in Bronckhorst. Meedoen in Bronckhorst legt uit hoe wonen, zorg, welzijn, werk en geldzaken in Bronckhorst geregeld zijn en wijst u de weg naar organisaties, activiteiten, hulp en initiatieven in eigen buurt. Wilt u uw vacature ook op onze site? Maak dan een account aan op onze site en deel zelf uw informatie en vacatures op:
www.meedoeninbronckhorst.nl