De voltallige Participatieraad. Foto: Diana de Vries
De voltallige Participatieraad. Foto: Diana de Vries

Participatieraad gemeente Bronckhorst weer veelvuldig op werkbezoek

Algemeen

BRONCKHORST - De Participatieraad van de gemeente Bronckhorst gaat in de tweede helft van dit jaar weer regelmatig op werkbezoek bij diverse instellingen en bedrijven. De Participatieraad adviseert het college van b en w van de gemeente over allerlei onderwerpen in het sociale domein. En om dat goed te doen leggen de vrijwilligers van de Raad hun oor te luister bij inwoners en werknemers van instellingen en bedrijven. Zo horen ze wat er leeft en speelt om gegronde adviezen te kunnen geven aan de gemeente. 

De Participatieraad bestaat op dit moment uit dertien vrijwilligers. Dat zijn op de foto van links naar rechts boven: Rinus Langwerden, Sjaak Peters, Anneke Voorend (secretaris) en Jan Rensink, en onder: Miranda Luimes, Mieke Douwstra (voorzitter) Annie Niesink, Carla Snelder, Ria Beverdam en Jacqueline Berends. Een lid gaat om persoonlijke reden de raad verlaten en van twee leden loopt de termijn binnenkort af. Men is in gesprek met twee nieuwe kandidaten en er is dus nog een plaats vacant. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@participatieraadbronckhorst.nl of bellen met de secretaris via 06 - 364 846 96. 

De leden van de Raad zijn in september op bezoek geweest bij Laborijn in Doetinchem, gecombineerd met een bezoek aan andere instellingen die in het pand van Laborijn gehuisvest zijn; de Groenmakers (groenbedrijf met SW- en Wajongmedewerkers), de Onderneming (dagbesteding van Elver) en de Stadswerkplaats van de Stadskamer (dagbesteding). In oktober staat een bezoek gepland aan Paper Management Services BV. in Hengelo, die unieke Achterhoekers in dienst heeft (beschutte werkplekken) en gaat men in Vorden langs bij Urtica de Vijfsprong, het Kulturhus en de Wondere Wereld. Tot slot gaat men in november op bezoek bij de welzijnsorganisatie in De Kei in Steenderen. Al deze inspirerende werkbezoeken maken de inzet voor de Participatieraad leuker en dragen ze bij aan het geven van adviezen aan ambtenaren en college van b en w.