Vorden 1 houdt in slotfase stand tegen Eendracht’30 en trekt de overwinning over de streep. Foto: Johan Bolink
Vorden 1 houdt in slotfase stand tegen Eendracht’30 en trekt de overwinning over de streep. Foto: Johan Bolink

Vorden 1 blijft thuis ongeslagen

Algemeen

VORDEN - Vorden 1 heeft afgelopen zondag ook haar tweede thuiswedstrijd van dit seizoen winnend afgesloten. Door de 1-0 winst op medekoploper Eendracht’30 uit Mook heeft de equipe van trainer Wouter Schouten nu 9 punten uit 4 wedstrijden en staat het op een tweede plaats. Komende zondag gaan de geel-zwarten op bezoek bij koploper SDOUC in Ulft en wordt dus de confrontatie aan gegaan met het team dat als enige nog het ‘volle pond’ heeft gehaald en met 12 uit 4 dus bovenaan staat. De winst tegen Eendracht’30 kwam in de 78e minuut tot stand door een doelpunt van Remmert Verbrugge na een goede voorbereidende actie van Werner Rondeel. De vordense verdediging hield keurig stand in het laatste kwartier, toen Eendracht’30 ‘alles of niets’ ging spelen en zodoende werd ook deze tweede thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten.

Vorden 1 was de meer dwingende partij en had een veldoverwicht in het eerste deel van de wedstrijd, maar Eendracht’30 liet in de uitvallen wel degelijk zien dat het niet voor niets bovenin mee draait. Toch waren de beste kansen voor de thuisclub en vooral spits Frank Hiddink kreeg twee goede kansen om met een kopbal het 1e elftal van Vorden op voorsprong te zetten. Ook kreeg Remmert Verbrugge met een prima schot vanuit de zestien en prima mogelijkheid en tevens was er een discutabele situatie van de met een prachtige haardos uitgeruste spits van Vorden waarbij er werd geschreeuwd om een penalty, maar in beide gevallen bleef het gewoon 0-0. Vorden 1 speelde dwingend en koos constant via de beide middenvelders Koen Oosterhuis en Sam Abbink de oplossing vooruit, waardoor de drie voorwaartsen en de beide ‘wingbacks’ aan het werk werden gezet.

In de tweede helft was het spelbeeld iets gewijzigd en werd Vorden meer naar achteren gedrukt, maar ook in deze fase bleef de thuisclub wel mogelijkheden houden om op voorsprong te komen. In de op dat moment in evenwicht zijnde wedstrijd kwam Vorden in de 78e minuut dan toch op voorsprong en legde het de basis voor de uiteindelijke overwinning. Uit een inworp aan de rechterkant, maakte Werner Rondeel zich keurig vrij en passeerde uiteindelijk ook keurig de linksback en trok de bal vanaf de achterlijn keurig terug op de 11 meterlijn. 

Remmert Verbrugge had prima positie gekozen en kopte de bal tegendraads en met een stuit keurig in het doel en liet de goede doelman van Eendracht’30 kansloos. Vorden rook de overwinning, maar moest nog wel ff een ‘alles of niets-kwartiertje’ zien te overleven. Ondanks het aandringen van Eendracht’30 kwam de achterhoede met Bas Kortstee aan het hoofd niet echt in de problemen. Wel kwamen er nog drie gevaarlijk indraaiende corners, maar ook hieruit kon Eendracht uiteindelijk niet de gelijkmaker scoren. 

Zo trok het 1e elftal met inmiddels de ingevallen Rik Schröer, Musa Dagdelen en Rahem Pabai de overwinning over de streep en kon er na afloop alweer uitgekeken worden naar de volgende topper tegen SDOUC komende zondag.