Reanimatie-onderwijs Bronckhorst komt weer op gang

Algemeen

HENGELO - Het reanimatie-onderwijs in de gemeente Bronckhorst dat door corona geruime tijd heeft stilgelegen komt weer op gang. Dezer dagen krijgen de leden van de reanimatiegroep, die in 2010 werd ondergebracht bij het Rode Kruis een uitnodiging thuis voor een herhaling.

Het reanimatie onderwijs werd, waarschijnlijk in de jaren tachtig, opgericht door huisarts dokter De Boer. Het motto was ‘iedereen moet kunnen reanimeren’. Het is door de jaren heen een grote betrokken groep geworden, samen met verschillende instructeurs maar de laatste jaren zeker met Wim en Alfred. Veel basiscursussen werden gegeven en tevens de baby- en kindreanimatie. In later jaren kwam de AED erbij met belangrijke taken als het afstand houden bij de schok en zeker duidelijk de locatie vermelden bij een melding naar 112. Veel hilariteit oogstte doorgaans de Heimlich-greep, maar ook die is erg belangrijk. Verder hebben de leden veel geleerd van de Lotus-groep die op bezoek kwam.
De groep heeft een ledenbestand van ruim 260 personen die nu deel uitmaken van de Reanimatieafdeling Bronckhorst van het Nederlandse Rode Kruis. De groep kon namelijk vanwege veranderingen binnen het district Bronckhorst van het Rode Kruis niet meer zelfstandig blijven bestaan.
Ook wordt in Zelhem een herhalingscursus gegeven door Marion Korten, die daar is gestart met haar bedrijf Reanimotion. Conact via e-mail trainingscentrum.reanimotion@Hotmail.com.. Meer inlichtingen via coördinator Truus Kempers, tel. 06-13046776.