Dash Dames 1 opgetogen in de wedstrijd tegen Rosstars. Foto: Leo Kamphuis
Dash Dames 1 opgetogen in de wedstrijd tegen Rosstars. Foto: Leo Kamphuis

Dash-dames pakken in Rossum de volle buit

Algemeen

VORDEN - Na een wat mindere periode hebben de dames van Dash laten zien, dat ze ook vijfpunters kunnen scoren. Afgelopen zaterdag moest Rosstars in eigen huis diep buigen voor de Vordense volleybalsters, die voor het eerst dit seizoen alle sets konden binnenhalen. 

De aanloop naar de wedstrijd in Rossum was voor de dames uit het achtkastelendorp op zijn zachtst gezegd een beetje rommelig. Door blessures en zieken was de opkomst deze week op beide trainingen slechts vijf speelsters. Het kwam dus als geroepen toen vanuit Rosstars het verzoek kwam om de wedstrijd te verzetten. Hier wilde Dash met alle plezier aan meewerken, maar omdat er geen geschikte andere datum werd gevonden besloot Rosstars de wedstrijd toch maar gewoon door te laten gaan, omdat ze alsnog compleet waren. Dash D1 trok met de vaste groep van zeven min of meer fitte speelsters richting Rossum, aangevuld met twee meiden uit dames 2 en een talent uit de MB1.

Scherp
Dash begon meteen scherp met een serviceserie van Maaike Draaijer. Zij strooide nog wat zand in de ogen van de tegenstander, die twijfelden of de bal wel over het net zou gaan. Het resultaat was een ace. De gezusters Meijer konden de gaten in de blokkering en in het achterveld van de tegenstander lekker vinden en met de servicedruk van iedereen was het binnen no time 13-25.
Het devies van de staf voor de tweede set was: doorgaan met waar ze mee bezig waren en vooral de focus behouden. Met Kelly Gotink (nog ziek, maar gelukkig geen corona) aan de basis van de passlijn, kon Dash naar hartenlust het spel onvoorspelbaar houden. Zelf hielden de meiden uit Vorden met hun service Rosstars zwaar onder druk en daar kwam de tegenstander niet onderuit. Ook deze set ging in de Vordense tas: 20-25.
In de derde set denderden de Vordense dames gewoon door. Het leek geen moeite te kosten om het niveau vast te houden en Rosstars onder druk te houden. Aan het net kregen de aanvalsters van Rossum weinig kans want blokkerend liep het ook nog eens heerlijk bij de rood-zwarten. Op een stand van 15-24 wisselde trainer/coach Michel Kuijperij de 13-jarige Femke Vlogtman het veld in om een moeilijke service af te leveren. Deze service was het team uit Rossum te machtig, 15-25.

Vrijuit
Nu werd het zaak om ook de vierde set overtuigend te blijven spelen want dan zou het Vordense damesteam de eerste vijfpunter kunnen bijschrijven. En opnieuw werd er lekker vrijuit gevolleybald. Er was ruimte voor wissels, iedereen die mee was heeft gespeeld. De ‘mini van de week’, Karien Meutstege, kwam haar ervaring nog delen met de jonge meiden. Een paar blokjes van Rosstars konden de Vordense dames niet deren en onverstoorbaar stoomden zij door naar de volle winst, 17-25.
Voor volgende week heeft Dash zich helaas terug moeten trekken uit de beker, vanwege te veel blessures in de selectie. De eerstvolgende keer om de meiden van Dash te bewonderen is 30 oktober, dan staat de wedstrijd tegen koploper Halley op het programma. Het begint om 18.00 uur in ‘t Jebbink.