Bekerstunt: Quintus heren 1 winnen van UGHV

HENGELO – Tussen donderdag 14 en zondag 17 oktober speelden de teams van Handbalvereniging SV Quintus hun competitiewedstrijd. Donderdagavond 14 oktober moesten de heren 1 van SV Quintus in het bekertoernooi aantreden tegen UGHV 1. Een mooie derby, wat voor een goed gevulde Sporthal de Kamp zorgde.

Quintus startte goed en wist in de eerste tien minuten uit te lopen naar een 5-2 voorsprong. De dekking zat goed dicht en de geboden kansen werden goed afgerond. UGHV kwam in het tweede deel van de eerste helft terug in de wedstrijd. Het was stuivertje wisselen en doelpunten van beide ploegen kwamen voornamelijk vanuit de opbouwrij of via snelle break-outs en tegenaanvallen.
Aan het einde van de eerste helft vergat Quintus om wat uitgespeelde kansen af te ronden, wat ervoor zorgde dat UGHV met een 13-14 voorsprong ging rusten.
In de rust hamerde trainer Lars Neumann op het feit dat er nog teveel vangfouten werden gemaakt en dat er nog meer snelheid in de aanval moest komen. Er lagen zeker nog kansen tegen de tweede divisionist uit Ulft.
Ook in de tweede helft begon Quintus weer sterk. De Hengeloërs namen snel weer een voorsprong van twee a drie doelpunten. UGHV botste telkens op de sterk keepende Pim Dimmedal. Bijna de gehele wedstrijd had opbouwer Zeb Lassche mandekking, vooral in de tweede helft wisten Benno Dolphijn en Sander Jansen van de ontstane ruimte te profiteren. Tevens stond de dekking als een huis wat ervoor zorgde dat keeper Pim Dimmedal nog meer kon excelleren. Menig bal werd gestopt, wat resulteerde in meerdere doeltreffende break-outs van Jorrit Garrits. UGHV was gesloopt en de winst werd in de laatste minuten niet meer weggegeven. Het resulteerde in een zwaarbevochten 28-25 eindstand. Een prachtig resultaat!

De Dames Senioren van Quintus moesten op zaterdagavond naar Gendt voor hun wedstrijd tegen HV Angeren DS3. Helaas ontbrak voor Quintus de vaste keepster, maar het team werden versterkt door de meiden B. Quintus speelde een redelijke wedstrijd maar kon het spel van Angeren niet bijbenen en keerde terug naar huis zonder punten. Uitslag: 33-14.
De wedstrijd van Quintus D1 is door tegenpartij Blauw-Wit Ruurlo geannuleerd en verplaatst naar november.
Quintus E1 speelde dit weekend thuis tegen Artemis '15 E1. Na twee wat makkelijke wedstrijden stond er dit keer een zware tegenstander tegenover de Hengeloërs. In de aanval werd er telkens goed samengespeeld en durfden er steeds meer spelers door de verdediging te stuiteren. Het gevaar lag echter in de verdediging. Snelle aanvallen met harde schoten werd Quintus net te machtig. Eindstand: 8-13.
Heren Senioren 2 speelde zondag thuis tegen koploper Swift '64 uit Dronten. De Drontenaren speelden met een zeer open en offensieve dekking waarin Quintus moeilijk de gaten wist te vinden, laat staan benutten. In eerste instantie ging de strijd nog gelijk op maar naarmate de eerste helft vorderde liep Swift behoorlijk uit. Ruststand 9-17. Ook in de tweede helft konden de mannen van Quintus hun gebruikelijke spel niet brengen en werd er bovendien veel slordig balverlies geleden. Eindstand 17-34.

Voor de agenda
Op donderdagavond 11 november wacht Quintus HS1 in de volgende ronde HV Artemis ’15. Wederom een mooie derby, ditmaal tegen de eerstedivisionist uit Doetinchem. Om 20.45 uur zal het eerste fluitsignaal klinken in Sporthal de Kamp.