Deelnemers, bestuur en vrijwilligers van de Huttenbouwdagen. Foto: PR

Deelnemers, bestuur en vrijwilligers van de Huttenbouwdagen. Foto: PR

Het geheim van de Huttenbouwdagen
Vorden ontrafeld in zwembad In De Dennen

VORDEN – Maar liefst 82 kinderen uit Vorden en omgeving deden op 27 en 28 augustus mee aan de Huttenbouwdagen op het terrein van zwembad In De Dennen. Dit jaar was het thema 'Het Geheim van de Huttenbouwdagen'. Bij aanvang van de Huttenbouwdagen kregen de kinderen nu eindelijk te horen wat het Geheim van de Huttenbouwdagen inhield: elke groep mocht zelf een thema kiezen voor hun hut. De creativiteit van de kinderen is het échte geheim van de Huttenbouwdagen. Met de hulp van 'zaagman' Marcel Brandsen maakten negen teams van pallets en resthout een mooie hut.

Vrijdag werd er ondanks wat pittige regenbuien fanatiek gebouwd. Vanwege het thema was dit jaar élke hut uniek: aan het eind van de eerste dag stond er een zwervershut, een zingfestival-hut, een boerderij, een piratenboot, een Dennenhut, een ruimteschip, een pizzavilla, een kasteel en een kerk met heuse priester op het terrein! Na de lunch was er ook nog tijd om te zwemmen. Op zaterdag was het weer iets bestendiger. Dat was een geluk voor de kinderen die met verf op waterbasis nog hun hutten moesten verven.
Om 14.30 uur kwam Ernst-Jan Somsen naar het terrein om samen met Theo van Vliet de hutten te jureren. Dit was ook dit jaar geen gemakkelijke taak. Bij de beoordeling werd gelet op de uitwerking van het thema, de omgeving van de hut en de samenwerking binnen de groep. De winnaars van de Huttenbouwdagen Vorden 2021 waren: 1. De piratenboot van ‘De Gaten Piraten’, 2. Kerk ‘De Halfe Haan’ en 3. ‘Het Zingfestival’. Voor de winnende hutten waren er leuke prijsjes maar het gaat er uiteindelijk om dat iedereen twee gezellige dagen heeft gehad.

Dit jaar zijn de Huttenbouwdagen Vorden tot stand gekomen door de inzet van het bestuur van Stichting Huttenbouwdagen Vorden: Judith Schouten, Theo van Vliet, Vivian Brandsen, en Caroline Kraxner. Zij hadden deze dagen zeker niet kunnen organiseren zonder de hulp van de vele vrijwilligers en de trouwe sponsoren van de Huttenbouwdagen Vorden. De sponsoren van de Huttenbouwdagen Vorden 2021 zijn: Albert Heijn Grotenhuys, Avonturijn Ruurlo, Bakkerij Joop, Broks Bloemen, Bruna Vorden, Cafetaria Het Bintje, COOP, Dutch PC, Echte Bakker Van Asselt, De Eetwinkel, Fcc de IJsselcrossers, Fysiotherapie Jansen van den Berg, Gamma Zutphen, Gelre Papier, Grandbistro De Rotonde, Grillroom Amon, Grondverzet G.W. Bulten, Hema Vorden, Huusken Groenten en Fruit, IJssalon Lekker, Keurslager Vlogman, ’t Ooievaarsnest Schnitzelcafé-catering-partyverhuur, Partyservice Achterhoek, Pierik Zonwering, Praxis Zutphen, Studio 103, Welkoop Vorden, Zandvoort draadindustrie en uiteraard Zwembad In De Dennen.