Bertil Nijenbanning overhandigt de Rabo-cheque aan SBS-voorzitter Wim Enzerink. Foto: PR

Bertil Nijenbanning overhandigt de Rabo-cheque aan SBS-voorzitter Wim Enzerink. Foto: PR

Rabo-cheque van 5000 euro voor Stichting Beheer Sport Vorden

Algemeen

VORDEN - Het Coöperatiefonds van de Rabobank heeft een substantiële bijdrage geleverd aan de energietransitie op sportpark ‘Het Grote Veld’, die door eigenaar Stichting Beheer Sport Vorden en voetbalvereniging VV Vorden is uitgevoerd. Met een bedrag van 5000 euro werd de pijn van deze aanzienlijke investering flink verzacht. Bertil Nijenbanning van de Rabobank Noord- en Oost- Achterhoek reikte de cheque uit aan SBS-voorzitter Wim Enzerink.

Het Coöperatiefonds van de bank heeft als doel met sponsoring en donaties de lokale samenleving in de Achterhoek te versterken. Eén van de speerpunten is projecten te ondersteunen op het gebied van energietransitie. Op het sportpark ‘Het Grote Veld’ is daarin een grote stap gezet door de vervanging van de standaard veldverlichting door de veel zuiniger ledverlichting. Deze lampen bieden meer licht bij minder stroomverbruik, hebben een aanzienlijke langere levensduur en bevatten geen schadelijke stoffen. Ondanks de hoge kosten besloot het bestuur van SBS Vorden samen met de voetbalvereniging, mede uit oogpunt van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, deze transitie te verwezenlijken.

Het nieuwe kunstgrasveld, het pannaveldje voor de jeugd, het tweede veld en de oefenhoek zijn nu ook voorzien van ledverlichting. In een eerder stadium waren de lampen in de accommodatie al vervangen door ledlampen.
De Stichting Beheer Sport Vorden is eigenaar van het sportpark. Niet alleen de voetbalvereniging VV Vorden maakt er gebruik van, ook andere verenigingen zijn met enige regelmaat op de velden te vinden. Tevens zal school ‘t Kompaan vanaf het nieuwe schooljaar in de eerste en laatste periode van het seizoen de gymlessen en de sportklaslessen gaan houden op het prachtige kunstgras- en pannaveld.