Gelders Kampioen Z-zestal: Jasmijn Swennenhuis, Lynn Kruitbosch, Fabienne Berendsen, Vivian Schiphorst, Guus Krieger en Herman Lammers. Op de voorgrond instructrice Richelle Kroesen. Foto: Willem Hamer

Gelders Kampioen Z-zestal: Jasmijn Swennenhuis, Lynn Kruitbosch, Fabienne Berendsen, Vivian Schiphorst, Guus Krieger en Herman Lammers. Op de voorgrond instructrice Richelle Kroesen. Foto: Willem Hamer

Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen goed vertegenwoordigd op de Hippiade

Algemeen

ZUTPHEN – Gelukkig konden de regiokampioenschappen dit jaar wel gehouden worden, maar dan verdeeld over twee weekenden in Angerlo en Varsseveld, zodat de coronamaatregelen in acht genomen konden worden. Leden van de Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen namen hier succesvol aan deel. Een aantal hiervan mogen door naar de Nederlandse Kampioenschappen, de Hippiade op 19, 20 en 21 augustus in Ermelo.

Angerlo
Het eerste weekend op 30 en 31 juli en 1 augustus werden de individuele rubrieken gehouden in Angerlo. Ondanks het slechte terrein door de vele regen, hebben de leden van Gorssel-Zutphen goede prestaties neergezet. Bij de pony’s is Jasmijn Swennenhuis met haar pony Noran kampioen geworden in de klasse Z1-dressuur, cat. D en Marieke Lammers is reservekampioen geworden in de klasse L1-dressuur, cat. D met haar pony Geef Nooit Op. Ook was er een mooi resultaat voor Guus Krieger met Blakt’s Tanita, hij is vijfde geworden in de klasse L2-dressuur, cat. E. Met deze prestaties hebben zij zich alle drie geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo (Hippiade).

Verder is Meike Kemperman met Hardohoeve’s Boris in de klasse B-dressuur, cat. D met een negende plaats in de prijzen gevallen. De andere deelnemers namens de ponyclub in de dressuur waren Vivian Schiphorst met Don Luigi, Gijs Krieger met Blak’t’s Tanita, Sientje Tolboom met Morgenland’s Maureen, Guus Krieger met Corrie D, Herman Lammers met Olaf, Lisanne Berendsen met Sandocan van de Stompslag en Lynn Kruitbosch met Sem. Zij hebben allen eervol meegedaan.

Bij het springen zijn de volgende combinaties in de prijzen gevallen: Vivian Schiphorst is met Don Luigi zevende geworden in de klasse L, cat. D en Lisanne Berendsen negende eveneens in de klasse L, cat. D. In de klasse Z, cat. D waren er drie prijswinnaars. Vivian Schiphorst is met Cathleen als zevende geëindigd en met dit resultaat heeft ze zich geplaatst voor de Hippiade. Verder ging Pien Oost met haar pony Kantje’s Zoey van start in de klasse L cat. C. Jasmijn Swennenhuis met Noran en Guus Krieger met Corrie D in de klasse L, cat. D en Lynn Kruitbosch met Sem in de klasse M, cat. D. Zij hebben eervol meegedaan. 

Bij de paarden is Herman Lammers met Piek Fajn BV kampioen geworden in de B dressuur. Hiermee heeft hij een ticket voor de Hippiade bemachtigd. Danielle Brinkman-Wargerink met Lambada Fortune en Carine Kleine met Kadans gingen van start in de klasse L1 dressuur. Antoinet Bongertman heeft met haar paard Ayten deelgenomen aan de Z1 dressuur. De drie dames zijn niet in de prijzen gevallen.

Bij het springen deden drie leden van Gorssel-Zutphen mee. Kirsten Brinkman had twee ijzers in het vuur in de klasse L. Met Keanette B is ze derde geworden en daarmee afgevaardigd naar de Hippiade en met haar andere paard Kathmandu B is ze vijftiende geworden. Jasmijn Swennenhuis met Holi Coeur Field en Vivian Schiphorst met Zielone gingen in de klasse B van start. Vivian is met een gedeelde tiende plaats in de prijzen gevallen en Jasmijn is als achttiende geëindigd.

Varsseveld
Op 8 augustus werd de afdelingsdressuur gehouden in Varsseveld. Ponyclub Gorssel-Zutphen was goed vertegenwoordigd en deed mee in verschillende klassen: met een zestal in de klasse Z: Jasmijn Swennenhuis, Fabienne Berendsen, Guus Krieger, Lynn Kruitbosch, Herman Lammers en Vivian Schiphorst; een viertal in de klasse M: Lisanne Berendsen, Marieke Lammers, Meike Kemperman, Gijs Krieger en Demi Jansen; een viertal in klasse L: Vivian Schiphorst, Pien Oost, Sientje Tolboom en Anouk de Bode. Bovendien hebben ze ook met een viertal een Kür op muziek gereden in de klasse Z. Dit viertal bestond uit: Jasmijn Swennenhuis, Fabienne Berendsen, Guus Krieger, Vivian Schiphorst en Lynn Kruitbosch. Alles onder de enthousiaste leiding van Richelle en Nicole Kroesen.
Resultaat: Het zestal Z, het viertal L en het viertal Z zijn kampioen geworden en het M-viertal tweede. Gorssel-Zutphen is weer op de kaart gezet.

Gelders Kampioen Z viertal Kür: Lynn Kruitbosch, instructrice Richelle Kroesen, Guus Krieger, Fabienne Berendsen, Vivian Schiphorst,  Jasmijn Swennenhuis. Foto: Willem Hamer
Gelders Kampioen L viertal:  Richelle Kroesen, Anouk de Bode, Vivian Schiphorst,  Pien Oost, Sientje Tolboom. Foto: Willem Hamer
Gelders Kampioen Herman Lammers met Piek Fajn, klasse B paarden. Foto: PR
Gelders Kampioen Jasmijn Swennenhuis met Noran, klasse Z1 pony’s. Foto: PR