Bestuurslid van In de Dennen Gé de Jong en Sophie Weulen Kranenburg van AH. Foto: Sonja Honders

Bestuurslid van In de Dennen Gé de Jong en Sophie Weulen Kranenburg van AH. Foto: Sonja Honders

Statiegeldactie bij AH Grotenhuys voor Zwembad In de Dennen

Algemeen

VORDEN - In de maanden augustus en september kan iedereen Zwembad In de Dennen financieel steunen door het statiegeld aan het zwembad te doneren via de statiegeldknop bij Albert Heijn Grotenhuys. 

Eigenaar Björn Grotenhuys van AH Grotenhuys Vorden ondersteunt deze actie van Zwembad In de Dennen van harte. Hij vindt het belangrijk dat een voorziening zoals het zwembad in stand blijft voor zowel de inwoners van Vorden en omgeving, als ook voor de vele toeristen die Vorden en omgeving jaarlijks bezoeken. Daarom dit initiatief voor twee maanden.

Zwembad In de Dennen heeft vanwege de coronamaatregelen een tekort aan inkomsten terwijl de vaste kosten voor het beheer en onderhoud blijven stijgen. In 2020 was er een financieel tekort en de verwachting is dat dit jaar niet anders zal zijn. Zo is bijvoorbeeld het maximaal toegestane aantal recreanten als gevolg van de maatregelen gehalveerd en blijven inkomsten hierdoor achter. Ook het slechte zomerweer werkt helaas niet mee om inkomsten te genereren. Het aantal mooie, warme zomerse dagen is tot nu toe op één hand te tellen. Daarom doet In de Dennen op deze manier een beroep op de Vordense bevolking. 

Alle acties, groot en klein die het zwembad helpen zijn meer dan welkom. Het bestuur is Albert Heijn Grotenhuys dan ook zeer dankbaar voor deze mogelijkheid.