Onder leiding van de vrijwilligers werden heel wat hengeltjes uitgegooid. Foto: M. Dekkers

Onder leiding van de vrijwilligers werden heel wat hengeltjes uitgegooid. Foto: M. Dekkers

ZomerVISkaravaan zorgt weer voor een leuke dag

Algemeen

VORDEN - Er heerste op zaterdag 24 juli een gezellige drukte rond de vijver aan de Holtmaet in Vorden. De ZomerVISkaravaan liet kinderen tot en met veertien jaar laagdrempelig kennismaken met de hengelsport. Zij genoten van een leuke en leerzame dag.

Al om 8.00 uur werd het evenemententerrein rond de vijver aan de Holtmae opgebouwd zodat om 9.30 uur de verwachte kinderen direct met het uitgezette programma konden beginnen. Ze leerden hun eigen tuigje te maken door dobber, lood en haakje op een vislijn te monteren. Daarmee konden de kinderen een hengel optuigen waarmee ze konden vissen in de prachtige visparel aan de Holtmaet. Ook was er de mogelijkheid om te leren werpen met werphengel. Door middel van het gooien van een kunstaas in diverse emmers konden punten worden verdiend. Verder werd de kinderen verteld hoe ze een vis moeten onthaken en hoe om te gaan met de gevangen vis.
Als klap op de vuurpijl stond er op het terrein een visdril-simulator. De kinderen konden verschillende vissen kiezen om te drillen (vangen), maar favoriet waren toch wel de karper, de snoek en de meerval. Aan het eind van de dag hadden alle veertig deelnemertjes één of meerdere vissen gevangen, in totaal waren het er enkele honderden. In de tussentijd kwam regionale zender Regio 8 nog wat beelden opnemen voor een nieuwsuitzending. Na afloop mochten alle deelnemers een vishengel met hun zelfgemaakte tuigje mee naar huis nemen evenals een goedgevulde goodiebag.
De ZomerVISkaravaan wordt georganiseerd door Sportvisserij Nederland in samenspraak met Hengel Sport Verenging De Snoekbaars. Maar een evenement organiseren zonder vrijwilligers is ondenkbaar. De inzet van maar liefst 25 helpers zorgde voor een geslaagde dag en veertig blije snuitjes. De organisatie dankte ook de buurt voor de medewerking en begrip voor de drukte.