Veel geslapen werd er niet tijdens het slaapfeestje van groep 8 van De Hoge Voorde. Foto: Van Aniek Fotografie & Styling
Veel geslapen werd er niet tijdens het slaapfeestje van groep 8 van De Hoge Voorde. Foto: Van Aniek Fotografie & Styling

Groep 8 De Hoge Voorde krijgt onvergetelijk afscheid

Algemeen

VORDEN - De achtste-groepers van De Hoge Voorde hebben op een onvergetelijke manier afscheid genomen van hun basisschooltijd. Met tal van hoogtepunten kwam een einde aan hun laatste schooljaar, dat weliswaar lang door corona werd beheerst, maar waarin net op tijd toch weer het nodige mogelijk was.

Voor het traditionele afsluitende kamp vond het schoolbestuur het nog te vroeg. Dus werd er gezorgd voor een geweldig alternatief. Verspreid over twee dagen werd er geklommen en geklauterd in Ruurlo, gezwommen in het prachtige zwembad In de Dennen en gebarbecued op het schoolplein. Maar wel een afsluiting zonder overnachting...
Een andere traditie kon gelukkig wel doorgaan. De basisschool wordt natuurlijk (ook) op het toneel afgesloten met een eindmusical. Met publiek - op anderhalve meter afstand - in de zaal. De musical ‘Sabotage op het spoo’ werd met veel enthousiasme en overtuiging opgevoerd. Het was duidelijk dat er de nodige uren voorbereiding ingestoken waren. En nadat de eerste spanningen overwonnen waren, was het plezier zichtbaar op de gezichten van de jonge acteurs en actrices. Een staande ovatie van trotse ouders of verzorgers was hun beloning.

Slaapfeest
Daarmee was het schooljaar echter nog niet ten einde. Onder aanvoering van enkele enthousiaste ouders werd er toch een overnachting voor de gehele groep acht mogelijk gemaakt. Op een prachtige locatie in Delden mocht een tent worden geplaatst, waar het van 15.00 tot 05.00 uur één groot feest is geweest. Het heeft de kinderen, mede door de bijdrage van Cafetaria Het Bintje, Coop Van der Voort, Hotel Bakker en De Duif Ruurlo aan niets ontbroken. DJ Titom zorgde geheel belangeloos voor de muzikale omlijsting, waarbij de liedjes uit de musical natuurlijk niet mochten ontbreken: ze werden uit volle borst meegezongen. VanAniek Fotografie legde het slotfeest vast. Dit leverde mooie plaatjes en dus herinneringen voor deze unieke groep 8 op. De foto’s zijn natuurlijk te bestellen via VanAniek Fotografie.

Jenga
Op vrijdag - de dag na het slaapfeest, waar niet bar veel geslapen werd - was het dan echt zover: er moest afscheid genomen worden van De Hoge Voorde. Een mooi afscheid werd het. Een emotioneel moment voor de kinderen, hun ouders en hun leerkrachten. Dit mooie stel begint aan een volgende fase, een fase die hen ongetwijfeld veel gaat brengen. Maar eerst vakantie natuurlijk.
De Hoge Voorde zal hen niet snel vergeten, al was het maar omdat de groep-achters een reuze Jenga-spel met hun namen hebben achtergelaten op het schoolplein, als dank voor acht mooie basisschooljaren.