Bibliotheek zoekt Digi-vrijwilligers

Algemeen

BRONCKHORST - Bibliotheek West-Achterhoek doet steeds vaker een beroep op vrijwilligers. Veel maatschappelijke diensten en activiteiten kunnen alleen worden uitgevoerd met hulp van enthousiaste en zeer gewaardeerde vrijwilligers. Zo wordt samen gewerkt aan kansen voor iedereen. Voor de vestiging in Zelhem, Vorden en Hengelo is de organisatie dringend op zoek naar Digi-vrijwilligers die willen helpen bij de cursussen Klik&Tik en Digisterker.

Wat doe je als Klik&Tik-vrijwilliger?
Je helpt de deelnemer met het vaardiger worden op de computer, bijvoorbeeld hoe een computer goed op te starten en af te sluiten, een e-mailadres aan te maken en online aankopen te doen. Je werkt samen met een andere Klik&Tik-vrijwilliger.

Wat doe je als Digisterker-vrijwilliger?
Je helpt de deelnemer vaardiger te worden in het werken met de E-overheid, bijvoorbeeld hoe een DigiD aan te vragen en te gebruiken, informatie te vinden op overheidswebsites en het aanvragen van toeslagen. Je werkt samen met een bibliotheekmedewerker.

Heb je een goede computervaardigheid en ben je minimaal 3 uur per week op een vast moment beschikbaar? Kom dan het team versterken! Kijk voor uitgebreide informatie over deze vrijwilligersfuncties op: https://www.bibliotheekwestachterhoek.nl/klantenservice/overons/vrijwilligers.html

Aanmelden kan bij Astrid Verburg via a.verburg@bibliotheekwestachterhoek.nl of bel 06-47387001.