KWF zoekt hulp voor collecte in Bronckhorst

Algemeen

BRONCKHORST - Het KWF-collecteteam in Bronckhorst zoekt vrijwilligers die in de week van 5 september t/m 11 september willen collecteren. Vanwege het coronavirus gebeurt dat in aangepaste vorm, op anderhalve meter afstand van de voordeur. Het kost de collectant slechts twee tot drie uurtjes, in de eigen buurt. Ook kunnen mensen zich opgeven als mobiele collectant. Deze halen geld op via bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook.

“Ook dit jaar is het heel belangrijk om geld op te halen voor kankeronderzoek en -zorg”, zegt Trudy Sloot, voorzitter van collecteteam Bronckhorst. Door de coronacrisis zijn er in 2020 4.000 minder kankergevallen vastgesteld, maar dat betekent niet dat er ook daadwerkelijk minder mensen kanker hebben gekregen. “Naar verwachting lopen er duizenden mensen rond met onontdekte kanker. Voor die mensen is het belangrijk dat de zorg weer op volle sterkte komt.”

Mobiel collecteren
In september gaan 80.000 collectanten in heel Nederland langs de deuren om geld op te halen. Naast contante donaties in de collectebus wordt er steeds vaker digitaal gedoneerd. Dat houdt in dat mensen een QR-code kunnen scannen aan de deur, of kunnen doneren via een donatielink in bijvoorbeeld WhatsApp. Door de coronacrisis heeft digitaal geven echt een vlucht genomen. In 2019 werd er nog 377.000 euro digitaal gedoneerd, vorig jaar was dit maar liefst 1,5 miljoen euro. Ook dit jaar verwacht het KWF weer veel online donaties.
KWF financiert nu ruim 600 onderzoeken. Hierdoor groeit de kennis over kanker elke dag. “We kunnen kanker steeds beter behandelen. Nu overleeft gemiddeld 65 procent van de patiënten de eerste 5 jaar. Bij de oprichting van KWF was dit slechts 25 procent.”
Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Sandra Dimmendaal, e-mail kwfbronckhorst@gmail.com of tel. 06-47103250 of via het aanmeldformulier op de website.


www.kwf.nl