Werk van Henny Ferwerda. Foto: PR
Werk van Henny Ferwerda. Foto: PR

Kunst in de kerk

Kunst in de kerk

VORDEN -  In de Dorpskerk wordt in de maanden juli en augustus een expositie ingericht, waar meerdere kunstenaars hun werken tentoonstellen. Van maandag 9 tot en met zaterdag 14 augustus exposeren Henny Ferwerda, Ini Gerink en Willy Alferink. De kerk is dan geopend van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Henny is momenteel veel bezig met de zee en het waddengebied, maar ook met herinneringen van reizen naar Noorwegen en Zweden. 

De herinneringen op het doek zijn de beelden zoals zij ze qua kleur en sfeer heeft gezien en ervaren. 

Ini Gerink uit Diepenheim tekende als kind al veel. Pas rond haar 50ste heeft zij de tijd genomen om het schilderen verder te ontwikkelen. Zij heeft les gehad van dichter en schilder Theo Ettema. In haar werk staat de mens centraal. Ini schildert vaak op groot formaat, zoals bijzondere vrouwenportretten geschilderd op dekzeil of tentdoek. Haar werk is gelaagd en heeft zichtbare houtskool lijnen.

Willy Alferink uit Lochem werkt momenteel het liefst met scherven porselein. De basis bestaat uit polystyreenschuim met glasvezeldoek en een kunsthars. Daarna beplakt hij de sculptuur met kleine scherven porselein waarna alles wordt ingevoegd. Hij noemt deze techniek porseLIJMen, omdat hij alleen werkt met porselein die hij vindt in de kringloopwinkels. Het is totaal wat anders dan moza├»eken. Ontdek het in de Dorpskerk! 

Werk van Willy Alferink (l) en Ini Gerink (r). Foto: PR