Een groep van World Servants in actie. Foto: PR
Een groep van World Servants in actie. Foto: PR

Jongeren World Servants tien dagen in Hummelo

Algemeen

HUMMELO - Een groep van 19 jongeren van World Servants gaan deze zomer in samenwerking met Present projecten doen in de Achterhoek. De jongeren gaan aan de slag bij Het Passion, een time-out voorziening voor dak- en thuislozen in Hummelo en de crisisopvang van Iriszorg in Doetinchem. De jongeren zijn in totaal tien dagen in de Achterhoek en logeren en kamperen bij Het Passion. 

Tijdens hun werkvakantie helpen de jongeren van World Servants bij het Passion mee bij de verbouw van een schuur, een spoel- en inpakplaats en een open keuken en bij het onderhoud van de moestuin. Daarnaast doet een groep van vier vrijwilligers mee met de begeleiding van de dak- en thuislozen die op dat moment op het Passion verblijven. 

Opknappen crisisopvang
Bij Iriszorg gaan de jongeren bij een aantal woningen van de crisisopvang aan de slag. Bij één van de woningen wordt de overgroeide achtertuin opnieuw ingedeeld zodat de bewoners buiten kunnen zitten en bij een andere woning worden samen met de bewoners een aantal wanden geverfd zodat het huis gezelliger wordt.

Speciale kerkdienst
Naast dat de jongeren aan het werk gaan bij Het Passion en Iriszorg willen ze ook graag de mensen in Bronckhorst ontmoeten. Dat kan onder andere op zondag 22 augustus vanaf 10 uur tijdens een speciale kerkdienst in de Protestantse Dorpskerk in Hummelo. De kerk nodigt vooral jongeren uit om tijdens deze kerkdienst met het thema ‘Geef handen en voeten aan je geloof’ de World Servants te ontmoeten en meer te horen over hun werk. Ds. Elise Wijnands zal in deze dienst voorgaan en iedereen is van harte welkom.

Meer weten over World Servants, kijk dan op www.worldservants.nl.