De versoepeling van de coronamaatregelen maakte het weer mogelijk om in de grote zaal van het Kulturhus samen te zingen. Foto: PR
De versoepeling van de coronamaatregelen maakte het weer mogelijk om in de grote zaal van het Kulturhus samen te zingen. Foto: PR Theo Frenckentheo.frencken@gmail.com

Vordens Mannenkoor laat weer van zich horen

Algemeen

VORDEN - Meer dan een jaar geleden hielden alle activiteiten van het Vordens Mannenkoor van het ene op het andere moment op. Geen repetities, geen gezellige ontmoetingen en geen concerten meer. Zoals door iedereen werd gedacht en gehoopt zou deze pauze van korte duur zijn. Nu weten we wel beter. Het duurde tot begin juni van dit jaar voor het koor weer voorzichtig met aangepaste repetities kon beginnen.

De versoepeling van de coronamaatregelen maakte het weer mogelijk om in de grote zaal van het Kulturhus samen te zingen. De zangers zaten wel anderhalve meter uit elkaar, wat extra inzet van de individuele koorleden vroeg, maar onder leiding van de inspirerende dirigent Christo Guenov groeide ook hun enthousiasme weer. In het begin moesten de stemmen weer even wennen aan het regelmatig zingen. En ook was het bekende repertoire van het koor duidelijk wat weggezakt. Maar het vakmanschap van de dirigent zorgde ervoor dat de vertrouwde liederen steeds harmonieuzer gingen klinken. En voor de koorleden werd het bezoeken van de repetities weer een soort uitje waar wekelijks naar uitgekeken werd. Op deze manier lijkt het er op dat het Vordens Mannenkoor een soort nieuwe start maakt. Alle liederen worden opnieuw ‘opgepoetst’, zodat de kwaliteit weer langzaam zodanig wordt, zoals we van dit koor gewend waren.

Lid worden
Voor mannen uit Vorden en omgeving, die willen ontdekken of in een groep zingen iets voor hen is, is de fase waarin het koor zich nu bevindt een prima moment om dit te onderzoeken. Dat kan door op maandagavond om 20.00 uur een of meer repetities te bezoeken om zo te ervaren hoe leuk het is om samen te zingen, maar ook om een paar uurtjes in een gezellige omgeving te vertoeven.
De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat het koor zich niet aan het publiek kon laten horen. Geen eigen concerten, geen deelname aan evenementen zoals het geplande Bevrijdingsconcert, het optreden op de kerstmarkt en de jaarlijkse Dodenherdenking. Ook de ontwikkeling van het Achterhoeks Mannenkoor in samenwerking met twee andere koren moest gestopt worden. En natuurlijk was er ook geen kerstconcert, waar velen jaarlijks naar uitkijken. Echter nu het koor weer begonnen is met repetities, wordt voorzichtig gekeken of er aan het einde van deze zomer weer een optreden met publiek mogelijk is. En als er dit jaar geen vervelende kink in de kabel komt, wil het koor zich vanaf september gaan voorbereiden op een mooi kerstconcert.