Entree van het Martinushuus. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Entree van het Martinushuus. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Help Stichting Vrienden van de Parel van Baak het Martinushuus steunen

BAAK – De Stichting Vrienden van de Parel is, net als velen, getroffen door de coronacrisis. Alle gebruikelijke activiteiten zoals Pleinmarkt, Kerstmarkt, Pinksterevenement, wandeltochten (gedeeltelijk) en gezamenlijk koffiedrinken kwamen stil te liggen. Slechts een kleine expositie over het dorpsleven van vroeger met foto’s en films kon doorgang vinden. Met ruim 2000 bezoekers was het een succes te noemen.

Ondanks de coronatijd heeft het bestuur minimaal één keer per maand vergaderd om de lopende zaken te bespreken en gaande te houden.
In financiële zin was 2020 een slecht jaar voor de stichting. Het niet doorgaan van genoemde activiteiten leverde een verlies op van meer dan 7000 euro. Geld dat de stichting had geraamd voor de aanpassing van het profane deel van de kerk tot een volwaardig dorpshuis.
Het bestuur hoopt dat de donateurs bereid zijn de contributie voor dit jaar te betalen voor dit goede doel. Zij ontvangen hierover binnenkort nog nader bericht.
Ook inwoners die nog geen donateur zijn, maar het dorp Baak een warm hart toedragen wordt gevraagd te bezien of een bijdrage mogelijk is. Bankrekeningnummer: NL84RBRB0969757379 t.n.v. St. Vrienden van de Parel van Baak.