De smakelijke attenties, als #eenkleingebaar Foto: Miranda Franck
De smakelijke attenties, als #eenkleingebaar Foto: Miranda Franck

Kerstattentie voor Zonnebloem-gasten

STEENDEREN - De kerstcommissie van de Zonnebloem-afdeling Steenderen had de organisatie van de gezellige middag in kerstsfeer nagenoeg rond toen vanwege corona bleek dat dit niet door kon gaan. De leden van de commissie zijn daarom op zoek gegaan naar een kerstattentie voor de gasten. Die werd hen afgelopen weekend op gepaste afstand aangereikt.

Een smakelijk presentje werd gevonden bij een bakkerij in Hengelo, waar mensen werken die een (licht) verstandelijke beperking hebben. Voor de Zonnebloem-gasten die aan een dieet gebonden zijn, was er een kerststukje, opgemaakt door een lokale bloemisterij. Een kaartje vergezelde kerstbrood en kerststukje: 'Hoop is een lichtje in je hart, dat vandaag moed geeft en morgen kracht. In deze bijzondere tijd, in deze donkere dagen brengen wij u een zonnestraaltje.' Dan kan het bijna niet anders dan dat de vrijwilligers die de attenties bij de gasten bezorgden, blij verraste reacties kregen.

De Zonnebloem-afdeling Steenderen wenst iedereen en ondanks alles fijne, gezellige kerstdagen en een gelukkig maar vooral gezond 2021.


zonnebloem.nl/steenderen