De door de leerlingen gemaakte pakketjes worden bij De Bleijke afgeleverd. Foto: Rob Wanrooij

De door de leerlingen gemaakte pakketjes worden bij De Bleijke afgeleverd. Foto: Rob Wanrooij

Zagen en timmeren voor een
vrolijke Kerst

HENGELO - Zoals ieder jaar zijn de kinderen van OBS Rozengaardsweide aan de slag gegaan voor de buren van de school, woonzorgcentrum De Bleijke in Hengelo. Op deze wijze ervaren de kinderen dat het fijn is om iets voor een ander te doen. Ook de leerlingen van de Ds. J.L. Piersonschool en Basisschool De Leer deden mee.

De kinderen van de Rozengaardsweide werkten dit jaar samen met de Gruitpoort. Ze gingen creatief aan de slag met het project ‘Kerst met Piep en Krak’. Onder leiding van kunstdocente Berna Bonekamp knutselden de kinderen op 10 en 11 december kunstzinnige houten kerstcadeaus in elkaar, die op 15 december werden overhandigd aan het woonzorgcentrum. Vanwege de onverwachte sluiting van de scholen moest dit wel opeens een dag eerder gebeuren, maar het kwam gelukkig in orde. Ook de kerstbomen en verschillende kaarten die de leerlingen van de andere scholen hadden gemaakt werden verdeeld onder de bewoners van De Bleijke, die blij verrast en ontroerd waren.
De kleuters van de Piersonschool zorgden nog voor een muzikale verrassing: ze zongen kerstliedjes. Omdat ze niet naar binnen mochten deden ze dat maar rond de kerstboom buiten voor het gebouw. En ook al was het nog vroeg: een aantal bewoners kwam op hun balkon genieten van de kerstzang: ‘Sjok, sjok liep het ezeltje, helemaal naar Bethlehem. Maria was zo moe, ze deed haar oogjes toe’.

Kunstzinnig
De Piep en Krak-projecten van Lang leve Kunst van de Gruitpoort bestaan uit kunstzinnige activiteiten tussen jong en oud, een prachtige gelegenheid om elkaar te leren kennen. Door corona kon dit nu niet fysiek, maar er is wel over gesproken op de school.
Op basisschool Rozengaardsweide zijn ze wel gewend om les te krijgen van echte kunstdocenten. Dankzij een subsidie (Cultuur met Kwaliteit) wordt er nauw samengewerkt met de Gruitpoort. Op deze wijze wordt het kunstonderwijs goed vormgegeven en geïntegreerd in de andere vakken.

De kleuters van de Piersonschool zongen om de kerstboom buiten voor het gebouw kerstliedjes. Foto: Rob Wanrooij
Heel wat foto's getuigen van een leuke middag. Foto: Rob Wanrooij
De kinderen waren maar wat trots op hun creaties. Foto: Rob Wanrooij